Senatorul Daniel Cadariu: Pentru că nu are realizări de prezentat, primarul Nistor Tatar încercă să-și asume proiectul șoselei de centură a Rădăuțiului, proiect inițiat de PNL și blocat șase ani de guvernele PSD


Intră acum și în grupul de

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu consideră că primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, care nu are ce realizări să prezinte alegătorilor, încearcă să-și asume proiectul șoselei de centură a municipiului, inițiat de liberali încă din 2011, dar blocat timp de șase ani de guvernele PSD.

„În disperarea sa de a se realege primar, domnul Nistor Tatar încearcă să abată atenția locuitorilor din Rădăuți față de neajunsurile din ultimul mandat în ceea ce privește lucrările de investiții”, arată Cadariu într-un comunicat de presă.

El subliniază că modelul PSD de la nivel central a fost preluat atât la nivel județean cât și la nivel de municipiu Rădăuți.

„La nivel central au lăsat agenți economici să lucreze și nu i-au plătit. Astfel, în noiembrie 2019 restanțele la agenții economici erau de 5 miliarde de lei pentru programele PNDL, adică erau lucrări neachitate la PNDL. Tot 5 miliarde de lei reprezintă și TVA-ul nerambursat la care se adaugă 1,2 miliarde de lei concedii medicale nerambursate agenților economici”, a spus Cadariu.

El a precizat că la nivelul municipiului Suceava cei din PSD au practicat modelul cu centura ocolitoare unde după șapte ani de blocaj au dat drumul la lucrări electorale în ajun de alegeri prezidențiale și nu le-au achitat.

„Și într-un caz și în celălalt a venit Guvenul Orban mult hulit de cei de la PSD și a achitat aceste lucrări”,  a spus Cadariu.

El a amintit că la Rădăuți, în 2011, în vremea fostului primar s-a încheiat contractul de proiectare și studiul de fezabilitate pentru centura Rădăuțiului.

„Contractul de execuție cu actualul constructor s-a încheiat în 2012, iar începând de pe vremea lui Ponta și continuând pe vremea lui Grindeanu și a lui Tudose nu s-a mai alocat nici un ban. Lucrările au început abia în 2018 și grosul acestor lucrări a fost plătit de același Guvern PNL”, a spus senatorul liberal.

În aceste condiții, primarul din Rădăuți lansează fumigene electorale.

„Ce a rămas acestuia? Să lanseze drone pentru filmări și fumigene electorale cu doar două săptămâni înainte de momentul în care va părăsi scaunul de primar”, a spus senatorul liberal.

El a arătat că lungimea viitoarei șosele de centură a municipiului Rădăuți este de 16,579 km, iar lucrarea se desfășoară pe patru sectoare, proiectul incluzând și realizarea a șapte poduri, două pasaje, 23 de podețe și șapte intersecții.

„Investiția, cu valoare actualizată de circa 28 de milioane de euro, a demarat în 2011, dar lucrările efective au început in 2018, cu termen de finalizare de 34 de luni. Luna trecută, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului Transporturilor să continue finanțarea pe fonduri europene, prin POIM, existând în acest sens făcută documentația”, a precizat Cadariu subliniind că se vede încă o dată aplecarea PNL pentru investiții pentru dezvoltare.

„Sunt convins că viitorul primar, Bogdan Loghin, va ști să pună în valoare această investiție care trebuie să genereze o dezvoltare accelerată a zonei”, a conchis senatorul PNL Daniel Cadariu.


Intră acum și în grupul de