Incendiul la o firmă de prelucrare a lemnului din Valea Moldovei. Pompierii au salvat mai multe utilaje specifice și circa 30 mc de cherestea


Intră acum și în grupul de

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o societate comercială de prelucrare a lemnului din comuna Valea Moldovei.

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari au fost anunțați la ora 03:00 și au intervenit cu două autospeciale.

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul halei banzicului, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, cu pericol de propagare la întreaga construcție și la bunurile din interior.

Pompierii au lichidat incendiul în jurul orei 04:00, însă până atunci au ars acoperișul halei pe o suprafață de 100 mp, elementele combustibile de la un utilaj tip volă (cauciucuri, instalație electrică și altele) și circa 3 metri cubi de cherestea. S-au degradat pereții halei pe aproximativ 150 mp și mai multe utilaje de prelucrare a lemnului din interior.

Potrivit sursei citate, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

ISU precizează că nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul halei, mai multe utilaje specifice și circa 30 metri cubi de cherestea.


Intră acum și în grupul de