Focuri de armă în zona Falcău pentru prinderea unor contrabandiști. Ei au fugit în pădure, abandonând țigări de aproape 100.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat aproximativ 8.000 pachete cu țigări de contrabandă de proveniență ucraineană, ce urmau să fie comercializate pe piața neagră din județul Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, sâmbătă, un echipaj al poliției de frontieră a observat un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat spre localitatea Falcău, mai multe colete voluminoase.

Astfel, polițiștii de frontieră au încercat să rețină persoanele respective, însă în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit în pădure.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată, cei în cauză nu s-au oprit, precizează sursa citată.

Ulterior, la fața locului au fost descoperite 16 colete cu țigări de proveniență ucraineană, ce conțineau 7.990 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Prin urmare, țigările, în valoare de 93.483 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă  a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Totodată, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.


Intră acum și în grupul de