Percheziții la doi comercianți din Rădăuți pe linia contrabandei: O persoană a fost reținută, iar polițiștii au confiscat bani, țigări și haine contrafăcute în valoare de peste 220.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Suceava au pus în executate patru mandate de percheziție emise în două dosare penale pentru contrabandă.

Potrivit IPJ Suceava, toate perchezițiile au avut loc sâmbătă, la Rădăuți. Astfel, în urma acțiunilor întreprinse, au fost confiscate mii de pachete cu țigări, haine contrafăcute și sume de bani proveniența cărora nu a putut fi justificată, iar o persoană a ajuns în arest.

Concret, prima percheziție a avut loc la domiciliul un rădăuțean de 66 ani. Acolo, polițiștii au găsit 10.750 pachete cu țigări de proveniență extra-comunitară în valoare estimativă de 134.375 lei, precum și suma de 26.850 lei care nu a putut fi justificată. Bunurile identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Pe lângă asta, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere procedurală.

O altă percheziție a avut loc la domiciliul unei localnice de 37 de ani. Aici, au fost găsite 965 pachete cu țigări în valoare estimativă de 12.062 lei, bunuri care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Ulterior, au fost efectuate percheziții și în bazarul „Voința” din municipiul Rădăuți, la spațiile comerciale utilizate de cele două persoane. Astfel, au fost identificate 286 produse reprezentând articole de îmbrăcăminte și încălțăminte purtând denumirea unor mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute,  în valoare estimativă de 45.700 lei. Bunurile susmenționate de asemenea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul I.P.J Suceava – S.I.C.E – Biroul Investigații Complexe, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate, mai menționează IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de