Vicepreședintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc: Cât a lucrat la Ministerul Dezvoltării, Cristian Șologon nu a mișcat un deget pentru solicitările de finanțare depuse de CJ Suceava pentru PNDL


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Viorel Seredenciuc a declarat, duminică, în replică la afirmațiile secretarului PSD Suceava, Cristian Șologon, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, că este de neînțeles că acesta aduce acuzații Consiliului Județean Suceava în condițiile în care în timpul mandatului său nu a mișcat un deget pentru solicitările depuse de CJ Suceava.

„Domnul Șologon s-a trezit vorbind despre PNDL, în condițiile în care, atât timp cât a lucrat la Ministerul Dezvoltării, n-a mișcat un deget pentru solicitările de finanțare depuse de Consiliul Județean Suceava, exact finanțări pentru PNDL”, a spus Seredenciuc.

El a arătat că face referire la finanțarea drumurilor județene Frasin – Broșteni, Câmpulung Moldovenesc  – Rarău (prin Izvorul Alb), Soloneț – Pleșa,  Brodina – Ulma și altele subliniind că în Anul Centenar, a fost respinsă  de ministerul în care acesta lucra și finanțarea pentru Sala Unirii.

„Toate aceste proiecte noi le-am finanțat din bugetul propriu, pentru unele apelând la credite. Totodată, din cauza OUG 114/2018, ordonanța dată de Guvernul PSD, plătim majorări consistente ale cofinanțărilor la proiectul Axei Rutiere Suceva- Iași de aproape 20 milioane de euro”, a subliniat Seredenciuc.

El a precizat că atunci când a venit la Palatul Victoria, în noiembrie 2019, Guvernul Orban a găsit restanțe la plata facturilor PNDL în județ de peste 30 milioane de euro, reprezentând facturi neplătite din luna august, pe care le-a achitat la zi.

„Să critici activitatea Consiliului Județean exact pe domeniul în care aveai puterea să ajuți dar n-ai făcut-o,  e greu de înțeles. O fi doar o „strategie” de campanie marca PSD”, a conchis Viorel Seredenciuc.


Intră acum și în grupul de