Președintele PSD Suceava, Ioan Stan, acuză Guvernul PNL că folosește fondul de rezervă ca pușculiță electorală: A răsplătit primarii PSD care au trecut la PNL cu sume mai mari decât au primit comunele cu primari PSD loiali partidului


Intră acum și în grupul de

 Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a dezvăluit, miercuri, că localitățile conduse de primari care au trecut la PNL de la PSD au primit fonduri mai mari din fondul de rezervă la dispoziția guvernului și consideră că în acest fel Guvernul PNL arată că folosește acest fond ca o pușculiță electorală.

„Cu mai puțin de două săptămâni înainte de ziua alegerilor, Guvernul PNL s-a gândit să ofere  mită electorală din fondul de rezervă pe care îl are la dispoziție, transformând acest fond care trebuie folosit în situații excepționale, în pușculița electorală a PNL”, a spus Ioan Stan.

El a arătat că până acum  Guvernul Orban nu are bani pentru educație, nici bani pentru alocații, dar nu are nici bani pentru pensii sau pentru achiziția de măști gratuite pentru personalul didactic și elevi , dar când vine vorba să mai atragă câțiva primari ca prin intermediul lor să mai câștige niște voturi se găsesc atât soluții, cât și bani.

„Prin asta putem explica și de ce cei 9 foști primari PSD din județul Suceava au ales să treacă la PNL: ca să fie răsplătiți. Și răsplata a venit odată cu această alocare de bani guvernamentali, comunele Frumosu, Moara, Ulma, Frasin, Stulpicani, Ostra, Stroiești, Paltinoasa și Valea Moldovei primind sume mai mari decât majoritatea comunelor conduse de primari rămași loiali partidului nostru”, a declarat Ioan Stan.

Președintele PSD Suceava considerăm că aici este mâna lui Gheorghe Flutur care prin astfel de practici crede că va mai crește electoral datorită voturilor aduse de foștii edili.

„Poate primarii în cauză sunt mulțumiți de ce au obținut, dar locuitorii județului Suceava nu uită că tot el se face vinovat de moartea a peste 200 suceveni de Covid-19, de distrugerea imaginii județului nostru pe plan național, de distrugerea economiei locale. Din cauza acestor probleme, mandatul următor sigur nu este despre hore și festivaluri unde domnia sa excelează, ci despre administrație publică. Din aceste motive, de pe 27 septembrie, sucevenii îl vor trimite acasă”, a conchis Ioan Stan. 


Intră acum și în grupul de