Deputatul PNL Angelica Fădor anunță că firmele se pot înscrie în programul de sprijin pentru IMM-uri în valoare de un miliard de euro, fonduri nerambursabile: Procedeul a fost mult simplificat, iar acum aceste fonduri pot fi obținute online

Președintele Comisiei pentru Administrație și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a declarat că Guvernul PNL merge mai departe cu aplicarea măsurilor de relansare economică în contextul epidemiei de Coronavirus.

Ea a anunțat că unul dintre programele cele mai importante care vizează capitalizarea mediului economic este deja funcțional.

„Oamenii de afaceri își pot înscrie firmele în programul de sprijin pentru IMM-uri în valoare de 1 miliard de euro, fonduri europene pe care întreprinzătorii nu vor fi nevoiți să le returneze”, a spus Fădor.

Ea a subliniat că procedeul de accesare a banilor a fost mult simplificat, acum aceste fonduri putând fi obținute online.

„Practic, în momentul de față, cei care vor să beneficieze de cele trei scheme de finanțare își pot înregistra firmele în aplicație, urmând ca, în următoarele zile, să-și poată încărca documentele pentru a aplica efectiv pentru obținerea granturilor. Platforma unde firmele pot aplica este următoarea: http://granturi.imm.gov.ro ”, a precizat deputatul PNL.

Angelica Fădor a menționat că cele trei scheme de sprijin din fonduri externe nerambursabile reprezintă: microgranturi- de 2000 de euro- pentru microîntreprinderi sub formă de sumă forfetară; granturi pentru capital de lucru- până la 150.000 de euro- acordate beneficiarilor sub formă de sumă forfetară și în procent din cifra de afaceri, dar și granturi pentru investiții- până la 200.000 de euro- acordate în baza evaluării proiectului de investiții depus.

Potrivit deputatului liberal sucevean cei care vor să-și finanțeze afacerile cu aceste fonduri au la dispoziție pe site-ul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și pașii pe care trebuie să-i facă: ghidul de preînregistrare: https://rb.gy/0mqljp, implementare măsura 1: https://rb.gy/wakwdx, implementare măsura 2:  https://rb.gy/k9ygzb, implementare măsura 3: https://rb.gy/cqq3gb.

„Guvernul este decis ca în perioada următoare să sprijine concret nu numai mediul economic, ci și toate proiectele de dezvoltare de la nivel local și național.

România are la dispoziție pentru următorii ani 80 de miliarde de euro, ce sunt alocați de Uniunea Europeană. Acești bani trebuie folosiți pentru a investi în dezvoltarea țării”, a conchis Angelica Fădor.

loading...