Trădările primarilor PSD care au candidat din partea PNL, unul dintre motivele pentru care PSD nu a câștigat alegerile în județul Suceava. Cătălin Coman: Cu lacrimi în ochi îmi spuneau că nu pleacă la PNL și unii și-a făcut și fotografii de campanie la PSD


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele organizației județene PSD Suceava, Cătălin Coman, primar ales în Fălticeni la al treilea mandat, a declarat la Analiza de Seară de la News Bucovina, că unul dintre motivele pentru care PSD a piedut alegerile în județul Suceava a fost trădarea mai multor primari care pe ultima sută de metri au părăsit barca PSD și au candidat din partea PNL.

Cătălin Coman a spus în emisiune că sunt multe motive pentru care PSD nu a câștigat alegerile în județul Suceava pe care le-a identificat din exterior, citind statistici și citind tot ceea ce înseamnă rezultatele la urne.

„În primul rând a contat foarte mult prezența foarte scăzută pe municipiul Suceava, principalul depozit de voturi. Foarte puțini oameni s-au prezentat la urne și nu am înțeles de ce. Totuși, sunt alegeri locale, sunt cele mai importante alegeri pentru că e vorba de tot ceea ce înseamnă administrație publică locală cu care te întâlnești la fiecare pas. 30 la sută în municipiul Suceava mi se pare un rezultat care ne-a dezavantajat în mod sigur pentru Consiliul Județean și președintele CJ. Același lucru s-a întâmplat în Rădăuți”, a spus Coman.

El a arătat că un alt motiv este trădarea unor primari PSD.

„ Că mulți colegi primari au sărit dintr-o barcă în alta în perioada dinainte de alegeri și în multe localități nu am avut candidați ceea ce, iar a fost o surpriză, o premieră, pentru că neavând candidat într-o localitate e foarte greu de mobilizat electoratul, neavând niciun om care să țină steagul partidului sus”, a spus liderul social-democrat.

El a mai declarat că, la fel, în multe localități, au fost improvizații pe ultima sută de metri.

„A plecat X, a venit Y, fără echipă, până s-a dezmeticit sunt alegerile. A fost o mare problemă. În multe localități am câștigat covârșitor, iar în alte localități am pierdut la fel de covârșitor”, a spus Cătălin Coman.

Întrebat cum s-a ajuns în această situație în condițiile în care erau zvonuri că mai mulți primari PSD vor candida din partea PNL și chiar postaseră fotografii cu lideri PNL, Cătălin Coman a spus că aceștia au mințit când au fost întrebați în cadrul partidului sau chiar în discuții informale.

„Unul dintre ei, nu dau nume, chiar a plâns în fața mea și a spus că el moare PSD-ist. Alții și-au făcut chiar și fotografii de campanie la PSD și pe urmă au plecat”, a spus Coman.

El consideră însă că la nivel județean, candidatura Mirelei Adomnicăi a adus un plus partidului.

„Prestația Mirelei Adomnicăi a fost extrem de onorabilă și am apreciat sincer întreaga campanie pe care a făcut-o pentru că a fost o campanie energică, a bătut județul la pas dintr-un capăt în celălalt, a discutat cu oamenii și nicăieri nu am văzut o percepție negativă. Un politician poate fi tratat cu simpatie, poate fi tratat cu dușmănie sau poate fi tratat cu neutralitate. În cel mai rău caz, la Mirela Adomnicăi era neutralitate și nu dușmănie, ceea ce pe mine m-a încurajat că vom avea un rezultat bun. Rezultatul a fost bun, dar nu a fost suficient și principalele motive sunt: organizații locale slabe. Aici cred că conducerea județeană  a partidului, din care și eu fac parte, trebuie să luăm măsuri în perspectiva următoarelor bătălii electorale pentru că nu ne mai putem permite comune în care să nu mai avem organizații sau niște organizații doar pe hârtie”, a spus Cătălin Coman.

El a arătat că nu va mai permite ca în județ să existe organizații care să nu obțină rezultate onorabile.

„Nu voi mai tolera ca în anumite zone să mai luăm scoruri ridicole de 6-10 la sută. Până la urmă suntem cel mai mare partid din România și nu cred că într-o localitate nu putem să găsim o echipă pe care să o coagulăm și să obținem un scor măcar onorabil”, a spus Coman.

El a arătat că echipa trebuie să-și asume pierderea alegerilor județene.

„Nu știu dacă mai e timpul de reorganizări spectaculoase. Cred că e timpul să strângem rândurile, să vedem unde s-a greșit, iar cei care au greșit, individual, să facă un pas înapoi, pentru că sunt niște rezultate care vor trebui analizate. Urmează alegerile parlamentare”, a conchis Cătălin Coman.


Intră acum și în grupul de