Bogdan Codreanu anunță că va lupta pentru PMP la parlamentare dacă lista va fi decisă de partid și nu de un grup de la organizația municipală și a lansat primul nume de candidat eligibil- Mihai Voloșeniuc: Este un nume, o forță și un profesionist


Intră acum și în grupul de

Bogdan Codreanu, primar al comunei Pojorâta și prim-vicepreședinte demisionar al PMP Suceava, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că va lupta ca PMP Suceava să obțină în alegerile parlamentare cel puțin un parlamentar cu condiția ca acesta să fie desemnat „la masa PMP Suceava” și nu de două-trei persoane, arătând că un candidat redutabil ar fi Mihai Voloșeniuc, director al DSVSA Suceava și fost candidat PMP la funcția de primar al municipiului Vatra Dornei.

„Voi lupta pentru PMP, pentru ca PMP Suceava să intre în Parlament, dar doar cu acei oameni pe care partidul și nu vorbim de două, trei, sau patru persoane, va decide că trebuie să ajungă acolo”, a spus Codreanu.

El a explicat că decizia va trebui luată de un grup de membri de partid care au obținut rezultate bune în alegeri, respectiv primarii, viceprimarii, șefii de zonă care au obținut rezultate bune.

„Adică, mai mulți decât cei de la municipiu”, a spus Codreanu.

Bogdan Codreanu a subliniat că nu-și dorește să fie parlamentar, iar prin demisia înaintată nu a încercat să forțeze o anumită situație.

„Nu mi-am dorit prin această demisie nimic. Nici deputat, nici senator pentru că aș fi putut să fiu în 2016. Trădam acest partid și aveam un loc eligibil, dar nu trădez”, a spus Codreanu

El a apreciat că PMP nu va mai obține același scor ca la alegerile locale la parlamentare mai ales că PNL este o forță, iar Gheorghe Flutur nu-și va dori ca PMP sa scoată prea mult capul la alegerile parlamentare.

„PMP Suceava are oameni foarte bine pregătiți care merită să ajungă în Parlamentul României. Mihai Voloșeniuc este un nume și o forță și un profesionist”, a spus Codreanu.

Bogdan Codreanu LIVE la Subiectul Zilei

Primarul Bogdan Codreanu – LIVE la Subiectul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Duminică, 4 octombrie 2020

Întrebat dacă acesta va putea obține un scor bun dacă a pierdut la alegerile locale, Codreanu a răspuns: „Păi ce Marian Andronache le-a câștigat? Bogdan Codreanu le-a câștigat? Decizia va fi a partidului care înseamnă toți acei oameni care au luptat corect și cinstit pentru PMP”.

El a menționat că dacă partidul va decide ca Marian Andronache să deschidă lista PMP Suceava, va respecta decizia.

Totodată, Bogdan Codreanu a arătat reiterat că nu-și dorește să fie desemnat candidat pentru alegerile parlamentare, dar a spus că nici nu va fi aplicată cutuma potrivit căreia președintele organizației județene a partidului să fie pe primul loc pe lista de la Camera Deputaților.

„Greșit! Cei care vor decide în PMP Suceava cine va candida locul 1 la Camera Deputaților, locul 1 la Senat, sunt echipa, sunt luptătorii care au dat rezultate.Și eu pot să fiu la acea masă și să votez pe cineva”, a spus Codreanu.

„Echipa PMP Suceava este cea care decide cine pleacă în lupta pentru Parlament. Nu două sau trei persoane”, a spus Codreanu.

El a explicat că următorii pași care vor fi făcuți în campania electorală la parlamentare cu oamenii pe care organizația îi va trimite în lupta electorală va fi mesajul echipei PMP, „de la cel mai mic la cel mai mare”, cu excepția celor care au făcut figurație în alegerile locale.

„Voi avea începând de astăzi întâlniri cu toți colegii mei cu care am bătut județul, nu pentru a discuta pe la spate, pentru că lucrurile se vor discuta la masa partidului, ci pentru a le mulțumi că mi-au fost alături. Vreau să le mulțumesc că au demonstrat că o echipă adevărată poate aduce și rezultate. Eu îmi doresc ca la masa partidului, toți acești luptători ai partidului să fie băgați în seamă și să nu fie căutați doar la strâns semnături la aceste alegeri parlamentare și ne revedem la alegerile locale din 2024”, a mai declarat Codreanu.


Intră acum și în grupul de