Bogdan Codreanu: La Suceava, alianța dintre PNL și PMP va fi doar în favoarea lui Gheorghe Flutur. La Primăria Suceava, după ce s-au folosit de Andronache patru ani, acum l-a trimis acasă pentru că este mai bună colaborarea cu USR


Intră acum și în grupul de

Primarul comunei Pojorâta, Bogdan Codreanu, prim-vicepreședinte demisionar al PMP Suceava, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că îi sfătuiește pe colegii săi de partid care au șanse să devină viceprimari să nu cadă în capcana liberalilor pentru că vor rata obiectivul de peste patru ani de a câștiga alegerile pentru funcția de primar.

El a spus că nu poate judeca organizația municipală Suceava cu rezultatul obținut, respectiv patru consilieri locali, dar că el și-a dat demisia din funcție făcând ceea ce a promis când nu a reușit ca PMP să aibă o poziție importantă în CJ Suceava, de președinte sau vicepreședinte.

Bogdan Codreanu a declarat că PNL nu a avut o colaborare corectă și transparentă cu PMP.

„Așa cum nu a demonstrat nici Ion Lungu acum. După ce s-a folosit de PMP și Andronache patru ani, acum l-a trimis acasă pentru că este mai bună colaborarea cu USR”, a spus Codreanu.

El a arătat că se va vedea, la final, dacă PNL, atât la nivel de județ cât și la nivel național va avea nevoie de USR sau mai degrabă de PMP care este un partid de dreapta și face parte din aceeași familie europeană.

El a arătat că acum PNL are poziție de forță.

„Noi nu suntem nici măcar o balama la ușa PNL. Nici la CJ Suceava și nici la CL Suceava. La Suceava, alianța dintre PNL și PMP va fi doar în favoarea lui Gheorghe Flutur”, a spus Codreanu.

El a precizat că le-a transmis colegilor săi, cei care sunt în poll-position pentru funcția de viceprimar să fie foarte hotărâți și foarte aplecați pentru această funcție dacă vor ca peste patru ani să devină primarul acelei localități.

Bogdan Codreanu LIVE la Subiectul Zilei

Primarul Bogdan Codreanu – LIVE la Subiectul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Duminică, 4 octombrie 2020

Codreanu a spus că dacă vor rămâne în umbră, așa cum îi place lui Gheorghe Flutur sau altor lideri politici să se folosească de oameni pentru a-și vedea atins scopul pe termen lung, vor pierde.

„Le-am spus colegilor mei că dacă doresc ca peste patru ani să intre în luptă cu cunoștințele acumulate în acest interval de timp, să nu fie lăsați duși în eroare de liberali. Ei își doresc doar liniștea”, a spus Codreanu.

El a menționat că aceștia trebuie să facă ceea ce a transmis președintele PMP, Eugen Tomac.

„Mesajul președintelui Tomac în timpul campaniei la alegerile locale a fost tranșant. Alianțele în Consiliile locale vor fi făcute în interesul vostru, în interesul echipei locale de acolo. Oamenii l-au înțeles. Președintele a fost corect”, a spus Codreanu.

Totodată, Bogdan Codreanu s-a întrebat dacă pentru unele persoane trebuie să piardă partidul în ansamblu.

„Unii colegi ai noștri au trecut partidul pe persoană fizică și și-au văzut propriile interese în anumite comune unde au jucat doar de dragul de a juca și au făcut figurație. Sunt foarte mulți colegi care au apărut peste noapte în partid și care au avut rezultate, iar acei care s-au așteptat ca manevra care s-a întâmplat în 2016 la municipiul Suceava să le asigure continuitate s-au înșelat și au avut o surpriză”, a spus Codreanu.

„Atunci îi întreb pe toți: sacrificăm partidul pentru această poveste, sau tratăm partidul numai într-o anumită direcție? Nu este normal ca toți să fie informați acolo, la masă, și la bine și la greu?”, a întrebat Codreanu.

El a mai spus că mesajul său a fost tranșant când a avut onoarea să fie desemnat candidatul partidului la președinția CJ Suceava: „Câștigăm împreună, pierdem împreună”, dar că „pentru unii a fost mai greu de digerat acest mesaj”.

Bogdan Codreanu a mai arătat că ar fi vrut mai multă implicare din partea unora în aceste alegeri pentru întregul partid și nu doar pentru interese locale.

„Mi-ar fi plăcut ca pe lângă cele 100 de organizații din județ pe care le-am avut în luptă în județul Suceava să fie aceeași determinare și la municipiul Suceava, nu să ne canalizăm strict pe Consiliul Local Suceava pentru că rezultatele s-au văzut”, a conchis Bogdan Codreanu.


Intră acum și în grupul de