Orest Onofrei: Ioan Stan e un bonom, Gheorghe Flutur un poet, Ion Lungu un împăciuitor. Nu știu de ce vor să pară că sunt răi. Sper să putem readuce ceva din omenie, inclusiv în politică


Intră acum și în grupul de

Fostul senator de Suceava Orest Onofrei a declarat, joi, la Flash interviu de la News Bucovina, că oamenii politici ar trebui să fie mai atenți cu ceea ce transmit pentru că sunt persoane publice, sunt modele, generațiile care vin le iau de bune, că așa trebuie.

„Continui să cred că putem reveni la calitățile noastre umane. Eu îi cunosc pe majoritatea actorilor politici la nivel personal”, a spus Onofrei.

El spune că actorii politici principali din județ  nu sunt așa în realitate cum se prezintă în public.

„De exemplu,  Ioan Stan este un bonom în intimitatea lui. Flutur este un poet în intimitatea lui. Nu-i înțeleg de ce se fac așa răi în public. Cu ce îi ajută să pară răi când ei nu-s răi din fire. Nu te ajută să-ți stimulezi calități pe care nu le ai. Ion Lungu este un împăciuitor de felul lui. De ce să te strici cu toată lumea când nu trebuie?”, s-a întrebat Orest Onofrei.

Orest Onofrei – la flash interviul zilei

Unde dai si unde …țipă! Fostul prefect Orest Onofrei iese la rampă după alegeri!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 8 octombrie 2020

El consideră că există posibilitate pentru a se readuce ceva din omenie inclusiv în politică.

„În anii 90 politica era foarte brutală, foarte violentă, dar între oamenii politici erau relații umane corecte”, a spus Onofrei.

El și-a adus aminte că era cu președintele PSD Suceava din acea vreme, Gavril Mârza, „la cuțite”, dar asta nu l-a împiedicat să stea de vorbă cu el sau chiar să participe la nunta din familia acestuia sau a altui lider PSD de atunci, Mihai Grozavu.

„ Astăzi nu mai există asta. Oamenii s-ar omorî unii pe alții, s-ar băga în pușcărie dacă ar putea.Asta nu folosește nimănui. Fără să-și dea seama, ei sunt persoane publice, sunt modele, generațiile care vin le iau de bune, că așa trebuie”, a spus Orest Onofrei.


Intră acum și în grupul de