Gheorghe Flutur cere firmelor care lucrează la modernizarea drumului de pe axa Suceava-Iași să accelereze ritmul și să acționeze rapid pentru acoperirea șanțurilor


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a convocat, joi, la sediul CJ Suceava o întâlnire de lucru cu constructorii drumului de pe axa Suceava-Iași, atât cei de pe tronsonul Dărmănești-Stroiești-Suceava și Suceava-Dolhasca.

El a spus că au fost de față primarii din localitățile străbătute de acest drum, firma de consultanță și liderul de proiect.

„M-am declarat nemulțumit că unele firme din asociere în zona Liteni, dar și în zona Todirești nu lucrează în ritmul corespunzător și nici nu acoperă șanțurile făcute pe marginea drumului, în unele zone șanțurile fiind deja pline cu apă”, a spus Flutur.

El a arătat că a cerut liderului asocierii câștigătoare a licitației ca să efectueze permanent monitorizarea execuției lucrărilor cu luarea măsurilor de siguranță rutieră.

„Le-am sugerat ca pe parcursul lucrării imediat ce se efectuează săpătura să se acționeze rapid pentru umplerea cu material concasat conform procedurilor pentru că deja sunt probleme. Lucrurile trebuie concentrate pentru că sunt mulți localnici care aduc recolta din câmp, iar tot acum ziua s-a scurtat, vizibilitatea a scăzut”, a spus Flutur.

Președintele Flutur a subliniat că CJ Suceava este la zi cu plățile pentru lucrările efectuate și că solicită mai apăsat ca firmele constructoare să-și facă treaba repede și bine și, pe cât posibil, fără să afecteze viața de zi cu zi a locuitorilor.

Gheorghe Flutur a cerut și primarilor să supravegheze lucrările și de fiecare dată când constată existența unor probleme să le semnaleze conducerii CJ Suceava cu atât mai mult cu cât lucrările vor începe și în intravilanul localităților.

El a menționat că acesta este un proiect european în valoare de 47 de milioane de euro și o contribuție semnificativă a CJ Suceava, de circa 18 milioane de euro.

Partea carosabilă a drumului va avea o lățime de 6 metri și câte un metru pe sens de acostamente.

„Va fi cea mai importantă arteră care leagă Suceava de Iași și care va fi foarte utilă locuitorilor întregului județ”, a spus Flutur.

El a propus întâlniri săptămânale de lucru pentru a accelera lucrările în această perioadă cât vremea mai permite.

Președintele Flutur a mai declarat că atât timp cât vremea permite se vor continua lucrările și la Panaci-Bilbor, mai e de aplicat stratul de uzură în Pasul Puzdra, mai sunt lucrări de modernizare în desfășurare, Siret-Mușenița, la Slatina, Hârtop, Vulturești, spre Rarău prin Izvorul Alb, Pleșa-Solonețul Nou și se va încerca să se profite la maximum de temperaturile care permit efectuarea de lucrări.


Intră acum și în grupul de