Deputatul PNL Ioan Balan: În toamna aceasta, noile administrații publice locale din România dau testul eficienței în faţa cetățenilor. Cu un Guvern PNL, orice administrație locală harnică are posibilitatea să întocmească proiecte şi să solicite Guvernului bani pentru realizarea acestora.


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a felicitat, miercuri, pe cei care au obţinut încrederea cetăţenilor în alegerile locale şi spune că autorităţile administraţiei publice locale nu au timp de pierdut, în condiţiile în care acestea trebuie să transmită cât mai repede Guvernului solicitări de finanţare şi să beneficieze imediat de banii puşi la dispoziţie pentru investiţii ce trebuie realizate în comunităţile locale:

”Oamenii au votat şi i-au ales pe acei reprezentanţi care ar trebui să le aducă cât mai repede o schimbare pozitivă în comunitate. Dacă sub guvernele anterioare primăriile cu resurse financiare modeste nu puteau nici măcar să viseze la realizarea unor proiecte majore de investiţii, acum, cu un Guvern PNL, orice administraţie locală harnică are posibilitatea să întocmească proiecte şi să solicite Guvernului bani pentru realizarea acestora”, a spus Balan.

El susține că nu trebuie pierdută nici măcar o zi pentru că proiectele bune se construiesc cu efort, realizarea acestora durează, iar oportunitatea de finanţare nu durează la nesfârşit.

„Aş adăuga faptul că, odată cu preluarea guvernării de către PNL, proiectele şi comunităţile locale nu mai sunt discriminate după culoarea carnetului de partid, aşa cum se întâmpla în trecut. Singura exigenţă a PNL este ca investiţiile să fie reale, corecte şi de cea mai bună calitate”, a spus Balan.

Deputatul sucevean arată că unul dintre obiectivele majore ale PNL se află acum în derulare, respectiv dublarea numărului de gospodării conectate la reţeaua de gaze naturale.

„Aşadar, primarii din localităţile unde oamenii nu beneficiază de această utilitate să treacă la treabă şi să solicite Guvernului finanţarea necesară. Timpul trece repede, iar termenul limită pentru transmiterea solicitării către Ministerul Fondurilor Europene este 17 decembrie. Primarii liberali din Suceava au fost pionierii acestui proiect, motiv pentru care la noi în judeţ a fost pusă în funcţiune deja prima reţea nouă din acest program naţional”, a subliniat Ioan Balan.

El a precizat că oamenii trebuie să ştie că aceasta nu este singura oportunitate de dezvoltare locală pe care a creat-o PNL în ultimul an.

„Pe lângă proiectele de extindere a reţelelor de utilităţi, există nenumărate alte oportunităţi financiare nerambursabile puse la dispoziţia administraţiilor locale de către Guvernul PNL. De exemplu, nu mai puţin de 175 de milioane de euro pot să fie accesaţi de autorităţile locale pentru achiziţia de echipamente şi resurse necesare pentru desfăşurarea cursurilor şcolare în bune condiţii, aşa cum au fost disponibile peste 1,2 miliarde euro pentru spitalele, DSP-urile, centrele sociale rezidenţiale publice pentru categorii vulnerabile, care au putut aplica pentru finanţarea cheltuielilor generate de pandemie”, a spus parlamentarul sucevean.

Potrivit acestuia, Guvernul şi-a făcut pe deplin datoria şi a pus la dispoziţia tuturor administraţiilor locale resurse financiare fără precedent în istoria ultimii 20 de ani.

„De aceea spun că în toamna aceasta noii aleşi locali vor da testul de eficienţă. Alegerile au trecut, iar acum aleşii trebuie să treacă la treabă. Un exemplu de bune practici pentru administraţia publică locală din toată ţara a devenit administraţia liberală din Suceava. Aş fi bucuros dacă şi alţi primari sau preşedinţi de consilii judeţene din Moldova ar învăţa de la Gheorghe Flutur, de la Ion Lungu sau de la ceilalţi primari liberali din Suceava şi ar schimba calitatea vieţii oamenilor din comunităţile pe care le conduc, prin muncă şi investiţii. Altă cale către bunăstare nu există. Competiţia politică s-a încheiat odată cu alegerile locale, iar acum trebuie să vedem o reală competiţie de proiecte şi o reală schimbare în bine în viaţa oamenilor”, a conchis Ioan Balan.            


Intră acum și în grupul de