Doru Lefter (PMP): Eu asist cu durere de inimă că se golesc satele din România. Nu mai avem spațiu rural, nu mai avem tradiții, nu mai avem frumusețea pe care o știm de altă dată și vreau să legiferăm ca oamenii de la țară să obțină mai ușor proiecte cu finanțare europeană


Intră acum și în grupul de

Medicul veterinar sucevean Doru Lefter, candidat al PMP pentru Senat, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că își propune ca parlamentar să inițieze legi prin care oamenii din mediul rural să poată accesa mult mai ușor fonduri europene pentru punerea în aplicare a unor proiecte care să ducă la dezvoltarea economică a zonei rurale și la reducerea dependenție de ajutoarele sociale.

„Spațiul rural este atât de văduvit de realitatea europeană la care tindem, la care visăm”, a spus Doru Lefter subliniind că în calitate de senator ar putea iniția acțiuni legislative pentru o mai ușoară aplicare a programelor, a lua bani europeni pentru oamenii de la țară.

El a spus că a analizat exercițiul financiar 2021-2027 și că a constatat că sunt prevăzute o sumă de lucruri care pe oamenii din zona rurală, din zona Sucevei, i-ar avantaja foarte tare.

„Eu asist cu durere de inimă că se golesc satele din România. Noi nu mai avem spațiu rural. Noi nu mai avem tradiții, nu mai avem frumusețea pe care o știm de altă dată”, a spus candidatul PMP.

El a remarcat că ceea ce au constatat europenii, probabil pentru că este frecvent în Europa de Est, este golirea spațiilor rurale și pierderea unor lucruri care sunt inestimabile, tradițiile noastre și pur și simplu apartenența noastră undeva și de aceea ei au creionat foarte multe principii.

„După principiul subsidiarității ei vor ca politica agricolă comună să o creioneze din Europa, dar criteriile de eligibilitate să le punem noi, țările membre. Atunci, pe baza asta noi putem face foarte multe programe. Pentru zona rurală ei pun în vedere, de exemplu, programe de incluziune socială”,a spus Lefter.

PMP Suceava se vrea a fi surpriza alegerilor parlamentare

Anca Gâtlan și Doru Lefter vor să dea lovitura pentru Camera Deputaților și Senat

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 21 octombrie 2020

El a arătat că știe foarte multe situații din satele din Suceava unde oamenii nu au treabă, nu au serviciu și este o tragedie și a atras atenția că anumite partide reușesc să-i țină captivi în anumite zone ale politicii românești prin ajutoare sociale.

„Eu le-aș propune altceva. Le-aș propune demnitate. Le-aș propune proiecte pe bani europeni pentru zonele defavorizate în care oamenii să câștige nu un ajutor social, ci să câștige în mod demn un salariu. De ce să faci dintr-un om un sclav al ajutorului social când poți să-i spui: hai să gândim împreună un proiect de incluziune socială? ”, a întrebat candidatul PMP.

Doru Lefter a explicat că pot fi dezvoltate proiecte cum ar fi o mică fabrică de pantofi care să aibă angajați locuitori din rural, dar că în proiecte de acest gen pot fi cooptați meșteșugari din zona rurală sau cei care cresc câteva animale.

„UE vrea să facem performanță și să simplificăm metoda prin care oamenii pot să-și ia banii”, a spus Doru Lefter.

La rândul său, secretarul general al PMP Suceava, Anca Gâtlan, candidat pentru Camera Deputaților, a subliniat că rolul oamenilor politici este să vină în sprijinul cetățenilor care i-au votat și să-și respecte promisiunile.

„Trebuie să înțelegem că nu românii sunt în slujba politicienilor. E invers. În momentul în care inviți oamenii la vot, în momentul în care oamenii îți dau încrederea lor și îți acordă o funcție politică prin votul exprimat, tu fost cetățean devii politician și ești obligat să respecți și să lupți pentru interesele românilor care ți-a dat încrederea”, a spus Gâtlan.

Ea a arătat că politicianul care nu face acest lucru înseamnă că, din start și-a încălcat orice promisiune pe care a spus-o vreodată în fața oamenilor.

„Eu vreau să conving oamenii că trebuie să aibă grijă ce reprezentanți își trimit în Parlamentul României și să vadă exact care sunt oamenii principiali, sunt de cuvânt și îi respectă”, mai spus Gâtlan.


Intră acum și în grupul de