Amendă de 5.000 lei pentru un căruțaș care transporta fără documente doi mc de lemne. El a fost prins după ce a intrat în coliziune cu o mașină în comuna Straja


Intră acum și în grupul de

Un tânăr (25 ani) din Vicovu de Sus a fost prins transportând cu căruța material lemnos fără documente după ce a intrat în coliziune cu o mașină pe raza comunei Straja.

Accidentul s-a produs marți seara, pe DJ 209G. Concret, un conducător auto (38 ani) din Straja a depășit căruța, iar după ce a intrat pe banda sa de mers, a oprit brusc în dreptul liniei continue.

Imagine ilustrativă

În aceste condiții, căruțașul nu a mai putut opri caii, intrând în coliziune cu oiștea atelajului hipo în spatele autoturismului.

În urma accidentului a fost rănit ușor un pasager din căruță (28 ani), care fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți pentru îngrijiri medicale, unde a fost diagnosticat cu „contuzie gambă stânga”.

Ulterior, conducătorul auto și conducătorul atelajului hipo au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

De menționat că polițiștii continuă cercetările privind săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Totodată, polițiștii au verificat legalitatea transportului și provenienței materialului lemnos, stabilind că tânărul nu deținea deloc documente legale.

Astfel, cantitatea transportată, respectiv 2,08 mc lemn de foc fag în valoare de aproximativ 350 lei, a fost confiscată. Pe lângă asta, căruțașul a fost amendat cu 5.000 lei.


Intră acum și în grupul de