Primarul Ion Lungu spune că Bazarul Suceava nu se va închide pentru că nu este în categoria piețelor. El este preocupat de modul cum va putea fi verificat transportul interjudețean//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că bazarul Sucevei nu se va închide de luni pentru că nu intră în categoria piețe-târguri-talcioc, activități care vor fi suspendate potrivit propunerii CNSU.

„Bazarul nu intră la piețe. Bazarul este complex comercial. Jumătate e modernizat, jumătate e în aer liber”, a spus primarul.

El a apreciat că ar fi dramatică o nouă închidere a activității din bazar.

„E o chestie dramatică. De acolo își câștigă oamenii existența. De acolo câștigă o bucată de pâine. Dacă am avea o situație financiară bună la Primărie puteam interveni să dăm ajutoare sociale, dar nu poate să încapă această discuție”, a spus Lungu.

Primarul a subliniat dă din punctul său de vedere bazarul trebuie să rămână deschis cu respectarea strictă a normelor precizâna că au fost respectate măsurile în toată această vară de când s-a redeschis bazarul, iar cei care au făcut controale nu au găsit nereguli majore în bazar.

În ceea ce privește transportul public, primarul a spus că municipiul are șansa că au venit cele 25 de autobuze electrice mari, iar în 17 noiembrie vor mai veni încă 10 autobuze electrice mici, iar cu aceste mijloace de transport se va gestiona problema în oraș.

„Un pericol real este la transportul interjudețean, cu oamenii care vin din comunele limitrofe”,a arătat Ion Lungu care a precizat că acestea nu sunt controlabile, nefiind ale municipalității.

„În mediul rural este mai puțină disciplină în ceea ce privește respectarea regulilor, mai puține controale, mai greu de controlat”, a declarat primarul care a menționat că a văzut cum coborau din microbuze oameni fără mască, în timp ce în autobuzele municipalității noi șoferul nu permite urcarea călătorilor fără mască.

„Trebuie să vedem cum putem monitoriza aceste curse interjudețene”, a spus primarul.


Intră acum și în grupul de