Contestația depusă de antreprenorul câmpulungean Mircea Giosan, plimbată între Tribunalul și Curtea de Apel Suceava care își declină competența una alteia//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Contestarea Hotărârii CJSU Suceava privind introducerea municipiului Câmpulung Moldovenesc în scenariul roșu formulată de antreprenorului câmpulungean Mircea Giosan a fost trimisă de Tribunalul Suceava la Curtea de Apel Suceava și înapoi după ce ambele instanție și-au declinat competența una alteia.

Mircea Giosan a declarat, joi,  la Analiza de Seară de la News Bucovina că a depus contestația față de modul în care a fost introdus în scenariul roșu municipiul Câmpulung Moldovenesc prin modul în care s-a calculat rata de infectare fără să se respecte procedura stabilită din actele normative în vigoare.

El a spus că Tribunalul Suceava i-a transmis în 29 octombrie că își declină competența Curții de Apel Suceava, iar în 4 noiembrie a primit decizia Curții de Apel Suceava, care și-a declinat competența în favoarea Tribunalului Suceava.

Mircea Giosan a arătat că poate se va ajunge ca această contestație a lui să fie strămutată la Tribunalul Bacău care a dat dreptate reprezentanților HoReCa din Bacău, cu precizarea că în Bacău ei nu au contestat calculul ratei de infectare, ci a măsurilor luate de închidere, pentru că se consideră discriminare pentru că nu există date științifice că infectarea comunitară este cauzată de activitatea acestei industrii.

El a subliniat că la Bacău, inclusiv președintele Consiliului Județean este alături de reprezentanții HoReCa din județ și mai mult, acolo 22 de reprezentanți ai industriei s-au aliat pentru această acțiune pe când el acționează în nume personal.

De aceea el a arătat că nu se poate erija în reprezentant HoReCA mai ales că nu a fost . Suntem un orășel mic, dacă eram la Bacău acolo 22 de firme a depus acea plângere.

„Situația e gravă”, a spus Giosan care își pune semne de întrebare privind organizarea alegerilor parlamentare în 6 decembrie pentru că prezența la vot va fi de circa 15 la sută și nu știe cât de legitim va fi Parlamentul ales în acest fel.

Antreprenorul câmpulungean Mircea Giosan a declarat că a contestat decizia CJSU Suceava pentru că a constatat că modul de calcul al autorităților al ratei de infectare cu noul coronavirus, cel puțin în cazul municipiului Câmpulung Moldovenesc pare să aibă o fractură de logică și că la data respectivă, când municipiul a fost introdus în „scenariul roșu” nu s-a luat în calcul faptul că fără cazurile din focar acesta trebuia să rămână în scenariul galben.


Intră acum și în grupul de