Municipiul Fălticeni vrea să devină stațiune turistică de interes cultural și să intre în parteneriat cu stațiunile montane într-un proiect integrat. Cătălin Coman: Lucrăm la acest proiect împreună cu ministrul Culturii//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că împreună cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, are două proiecte concrete necesare pentru zona culturală a municipiului Fălticeni, la care se adaugă proiectul de declarare a municipiului Fălticeni stațiune turistică de interes cultural.

El a explicat că municipiul Fălticeni, la tot ceea ce înseamnă proiecte cu finanțare europeană pe partea culturală noi nu suntem eligibili pentru că nu avem statutul de stațiune.

„Nu putem fi stațiune turistică de munte, nu putem fi stațiune turistică de mare, de Delta Dunării, dar putem fi stațiune turistică cu caracter cultural. Aici domnul ministru s-a implicat și se implică foarte mult în găsirea modalităților și procedurilor legale prin care municipiul Fălticeni să fie declarat stațiune turistică de interes cultural, sau cu caracter cultural, astfel încât și noi să putem depune proiecte cu finanțare europeană pentru modernizare”, a spus Cătălin Coman.

El a explicat că acesta a fost rolul vizitelor ministrului Bogdan Gheorghiu la Fălticeni căruia îi mulțumește.

„Nu a venit să facă politică la Fălticeni, ci a venit să sprijine, să ajute și a venit extrem de motivat și eficient să facă treabă. Mă bucur că am un partener în domnul ministru Gheorghiu pentru dezvoltarea Fălticeniului din acest punct de vedere”, a declarat primarul.

Cătălin Coman a spus că există și posibilitatea asocierii viitoarei stațiuni turistice Fălticeni cu celelalte trei din Stațiunea Bucovina, arătând însă că Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei sunt stațiuni turistice cu alt specific.

„Noi nu suntem stațiune montană, nu avem specific pentru sporturi de iarnă sau drumeții, dar putem fi partener într-un circuit în care un turist să vină două zile la schi la Gura Humorului, să meargă alte două zile la Câmpulung Moldovenesc sau Vatra Dornei și să vină și două zile în Fălticeni sau în zona Fălticeniului pentru o relaxare culturală”, a explicat primarul.

El a menționat că și el este sunt schior și merge la schi în fiecare iarnă și că există o regulă nescrisă: trei zile schiezi de dimineața până seara, apoi faci o zi sau două zile de pauză și apoi iar schiezi.

„În acele zile de pauză se poate veni la Fălticeni. Putem gândi un concept de genul acesta astfel încât să găsim modalitatea prin care să îmbinăm și utilul și plăcutul și să fim ospitalieri și atractivi pentru toate categoriile de oameni, atât pe parte sportivă, pe parte montană, dar și pe parte culturală sau artistică”, a spus Cătălin Coman.

El a menționat că în toată Europa există acest concept în care există variante de petrecere a timpului liber pentru toate categoriile de persoane și pentru toți membrii familiei.

„Dacă vom gândi un proiect integrat cu colegii primari din zona de munte poate să fie un proiect de succes pentru toți”, a conchis Cătălin Coman.


Intră acum și în grupul de