Deputatul PNL Ioan Bălan despre „fabrica de permise” de la Suceava: Nu puteai să-ți imaginezi amploarea fenomenului de acolo. Să-i închidă pe toți care au contribuit la situația asta


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a declarat, luni, la Subiectul Zilei că situația de la Serviciul de Permise Auto și Înmatriculări Vehicule de la Suceava a luat prin surprindere pe toată lumea mai ales prin amploarea rețelei.

El a spus că este treaba autorităților în drept să acționeze și că pot urma și valurile doi și trei de arestări până când se închide toată situația.

„Să fie valurile doi, trei, să închidă tot până când se închide situația asta”, a declarat Ioan Bălan.

Deputatul a mai spus că de ceva timp a avut și în audiențe și în mesaje pe rețelele sociale sesizări că la examenul pentru școala de șoferi programările erau foarte lungi.

„Cele mai multe au fost de la cei din disapora, din străinătate, care dădeau examenul pentru permis aici și de obicei îl luau destul de repede. Școala o făceau când o făceau, dar pe perioada sejurului, de două-trei săptămâni, aveau timp să se programeze și să dea și examenul, iar acum erau programați prin primăvară”, a spus Bălan.

Primarul Ion Lungu și deputatul Ioan Balan – Formula 1 din politica suceveană

Primarul Ion Lungu și deputatul Ioan Balan – Formula 1 din politica suceveană – LIVE la Subiectul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Duminică, 29 noiembrie 2020

El a spus că s-a interesat despre cauze și i s-a spus că numărul de examinatori este mic.

„M-am interesat, atât cât îmi permite situația, și la Minister și aici, de ce e situația asta și răspunsul a fost că sunt foarte puține cadre și că situația aceasta a pandemiei îi obligă să ia mai puțini cursanți. O întreagă poveste pe care, sincer, chiar am crezut-o și chiar am adus în discuție la București situația că la Suceava termenele pentru examen sunt foarte lungi, necunoscând substratul acestor termene”, a declarat deputatul PNL.

El a spus că a fost o situație destul de grea și la RAR Suceava în ceea ce privește programările, care s-a redus de la 90 de zile la 30 de zile.

Bălan a arătat că însă la examinările pentru permise nu s-a reușit să se reducă termenele pentru cursanți.

În ceea ce privește situația adusă la suprafață de ancheta DNA Suceava el a spus că a fost surprins ca toată lumea.

„Nu puteai să-ți imaginezi amploarea fenomenului de acolo. De surprins ne-a suprins pe toți așa cum în urmă cu ani ne-a surprins situația de la Argeș. Lucrurile acestea nu se fac în văzul întregii lumi. Nici cei care dădeau și nici cei care primeau, nu dădeau la alții.   În folcor se mai discuta, dar nu era nimic concret”, a spus deputatul.

El a menționat că dacă ar fi aflat ceva concret, cu siguranță am fi anunțat instituțiile statului.

Ioan Bălan a îndemnat cetățenii să sune la Telefonul Verde prin care se anunță suspiciuni privind cazuri de corupție dacă li se întâmplă să li se ceară sume de bani pentru anumite servicii.

El a spus că amploarea situației de la Suceava e mare și s-a întrebat cât costau mașinile celor care erau dispuși să ofere 7000 de euro pentru a obține un permis de conducere.

Ioan Bălan a  mai declarat că nu poate fi vorba de o implicare politică în acest caz, subliniind că oricum acești funcționari nu au fost puși în funcții în mandatul PNL.


Intră acum și în grupul de