Acasă Subiectul Zilei Senatorul PSD Ioan Stan: Acest guvern are ceva cu IT-iștii și cu...

Senatorul PSD Ioan Stan: Acest guvern are ceva cu IT-iștii și cu constructorii. În aceste două sectoare lucrează peste 800.000 de oameni și asigură 12 la sută din PIB


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că Guvernul PNL nu doar că nu sprijină sectorul IT și construcțiile, ci le pune și piedici în dezvoltare.

El a spus că în guvernarea PSD a fost lansat cel mai mare program de dezvoltare locală de după anul 1990, respectiv Programul Național de Dezvoltare Locală, cu două nivele PNDL 1 și PNDL 2.



Ioan Stan a spus că prin PNDL fiecare localitate din țară a avut finanțat cel puțin un proiect de infrastructură locală, fie el de școli și grădinițe sau unități medicale fie de poduri, drumuri, lucrări de apă și canalizare.

„Dumnealor din august nu au decontat banii de lucrările executate de firmele de construcții”, a spus Ioan Stan.

El a arătat că în aceste condiții firmele de construcții implicate în implementarea proiectelor riscă să falimenteze.

„Acest guvern are ceva cu IT-iștii și cu  constructorii. În aceste două sectoare lucrează peste 800.000 de oameni și asigură 12 la sută din PIB”, a spus senatorul PSD.

Spre comparație, el a menționat că 12 la sută din PIB mai produce agricultura țării în cei mai buni ani,.

„În cei mai buni ani, agricultura românească avea o contribuție de 12 la sută din PIB, cât cele două sectoare, IT și construcții. Le mai distrugem și pe astea”, a spus Ioan Stan.

El a atras atenția că în agricultură actualul Guvern nu a asigurat despăgubiri pentru fermierii afectați de calamitățile naturale din acest an ca aceștia să poată realiza culturile din toamnă ca să se poată asigura în 2021 pâinea de toate zilele


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version