Gheorghe Flutur despre rezultatul PNL în alegerile parlamentare: A fost o demobilizare față de locale, dar și unele măsuri impopulare, insuficient justificate. O guvernare în pandemie are riscurile ei și totuși Guvernul PNL a gestionat rezonabil//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava și al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, o scurtă analiză a rezultatului obținut de PNL la alegerile parlamentare, apreciind că guvernarea în pandemie a avut costurile care au dus la acest rezultat.

„La locale am câștigat, la parlamentare era loc de mai bine”, a spus Gheorghe Flutur care a mulțumit tuturor sucevenilor care au mers la vot, dar și celor care au votat PNL

„La locale am făcut un scor destul de bun și am făcut majoritate de peste 50 la sută în Consiliul Județean. La parlamentare nu a mai fost așa”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că a fost făcută o primă analiză și că urmează și altele.

„Mobilizarea a fost mai slabă. Nu am reușit să scoatem electorat la vot cât am reușit la locale. Cred că unii dintre colegi ai noștri, unii primari, cred că au avut un fel de autosuficiență după alegerile locale”, a declarat președintele Flutur.

Gheorghe Flutur – LIVE la Subiectul Zilei

Gheorghe Flutur continuă demersurile pentru A7. Ce facem cu drumurile noastre județene? – LIVE la Subiectul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 15 decembrie 2020

El a menționat că a fost și o perioadă extrem de complicată în care trebuia ca cei din PNL să fie și mai prezenți și să explice atacurile la Guvern.

„Au fost foarte multe atacuri pe măsuri din pandemie luate de Guvern și aici nu s-a explicat suficient și am plătit pentru toate astea”, a spus Gheorghe Flutur.

El a precizat că o problemă a fost cea internă.

„Dacă dai vina pe alții nu este în regulă și trebuie să vezi ce nu a funcționat la tine. A fost o demobilizare față de locale. M-am uitat și la prezența la vot și la scoruri. Unii dintre colegii noștri au făcut scoruri foarte bune la locale, iar la parlamentare la jumătate sau mai puțin de atât”, a declarat Flutur.

Președintele PNL Suceava a recunoscut că au fost și unele măsuri impopulare, insuficient justificate de colegii de la București.

„A fost poate și lipsa noastră de combativitate, a candidaților și în general a echipei PNL în această perioadă de 30 de zile de campanie electorală. Toate astea te costă. A fost și problema legată de piețe, a fost o întreagă discuție legată de pelerinaje și interzicerea lor, relația cu Biserica”, a mai spus Flutur.

El a reamintit că a fost ani de zile în conducerea centrală a partidului și consideră că era nevoie de o comunicare mai bună cu toate cultele, dar în special cu Biserica Ortodoxă și de explicat și prevenit niște lucruri care s-au dus în spațiul public și s-a plătit pentru asta.

„A fost și o prezență foarte scăzută la vot. Au ieșit, probabil, la vot mai mult nemulțumiții, supărații pe cei care guvernează astăzi, iar de aici și ponderile, dar răspundem pentru toate astea”, a mai spus Flutur.

El consideră că trebuie totuși analizat ce s-a întâmplat între scrutinul local și cel parlamentar.

„Stăm și ne gândim. S-a greșit la locale că s-a făcut scor mai mare sau până la urmă trebuie să vedem între locale și parlamentare ce s-a întâmplat. Trebuie o analiză foarte atentă pentru că o guvernare în pandemie are riscurile ei și oricine ar fi fost și PSD și alții, tot ar fi plătit în pandemie”, a spus Flutur.

Președintele PNL Suceava consideră că și intrarea la guvernare fără sprijin parlamentar suficient a fost nefericită.

„A fost nefericită pentru noi și intrarea la guvernare cu un an în urmă, dar de unde să știi. PNL și-a asumat singur. Amintiți-vă că USR nu a vrut să intre atunci la guvernare cu noi. Ne-am asumat singuri, cu bune, cu rele. Totuși, Guvernul PNL a făcut față și a gestionat rezonabil această pandemie, dar cu niște costuri”, a declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de