Primarul Ion Lungu anunță inițierea proiectului de transport metropolitan. Vor fi cumpărate noi autobuze și amenajată noua autogară pe strada Traian Vuia


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că începe inițierea proiectului de transport metropolitan în Zona Urbană Funcțională Suceava care include municipiul Suceava și cele opt localități limitrofe.

„Am avut o discuție în sistem de videoconferință cu reprezentați ai Băncii Mondiale și ai Ministerului Dezvoltării pentru a realiza studiul de dezvoltare urbană a Zonei Urbane Funcționale Suceava.Toate cele opt localități din jurul municipiului Suceava, începând cu orașul Salcea, comunele Șcheia, Moara, Bosanci, Ipotești, Adâncata, Mitocu Dragomirnei și Pătrăuți și-au dat acordul și și-au desemnat reprezentanți pentru ZUF Suceava”, a spus Ion Lungu.

El a menționat că de această dată și comuna Șcheia a venit în această structură, și că vor fi purtate  discuții cu reprezentanții Băncii Mondiale cu primarii din zonă în cursul lunii ianuarie.

„Primul proiect pe care vrem să-l facem este zona metropolitană de transport. Vrem să cumpărăm un parc de autobuze noi în așa fel încât să scoatem acest transport interjudețean din oraș, să fluidizăm traficul din oraș”, a declarat Ion Lungu.

El a menționat că la fel de important este realizarea centrului urban de transport, respectiv noua autogară, care să fie amenajată în zona TASA împreună cu TPL pe strada Traian Vuia.

Potrivit primarului, TPL va fi ultimul peron al acestei autogări astfel încât persoanele care vin din județ să fie preluate de transportul local și duse în oraș.

„Eu cred în acest proiect și sper să-l punem cât mai repede în practică”, a conchis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de