Senatorul PSD Ioan Stan: Degeaba românii au demonstrat la vot că nu mai au încredere în PNL și oamenii săi. Pentru președintele Iohannis nu contează nici voința românilor, nici Constituția țării, preferând să învestească un guvern al dezastrului decât să respecte votul electoratului

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a criticat, luni, modul în care se formează acum o nouă coaliție de guvernare care îl propune premier pe „Groparul economiei naționale”  Florin Cîțu pentru că țara are de pierdut în continuare și a subliniat că deși electoratul a demonstrat prin vot că nu-și doresc să fie guvernați de PNL, președintele Klaus Iohannis nu ține cont de acest vot.

„În mod surprinzător, coaliția de guvernare formată din PNL, USR-Plus și UDMR a ales să-l propună ca Prim-ministru al României pe cel mai prost ministru al finanțelor pe care l-a avut țara noastră în ultimii 30 de ani. Florin Cîțu are deja renumele de „Gropar al economiei naționale”. Nominalizarea sa pentru funcția de premier pare mai degrabă un act de sinucidere politică a partidelor menționate. Cu toate acestea, problema nu este că noul CDR a ales din prima clipă să se sinucidă politic, ci că în urma acestei decizii, România are cel mai mult de pierdut, o dovadă în acest sens fiind felul catastrofal în care Florin Cîțu a condus finanțele publice”, a declarat Ioan Stan.

Senatorul PSD de Suceava a subliniat că în mandatul său Florin Cîțu a înglodat țara în datorii, cu dobânzi uriașe împrumutând nu mai puțin 30 de miliarde de euro în ultimele 13 luni.

„A distrus PIB-ul țării, acesta scăzând cu 5,7 miliarde euro, respectiv 27 miliarde lei în 2020, față de 2019. Din cauza lui și a guvernului Orban, 140.000 de persoane au intrat în șomaj tehnic în fiecare lună și în total 1,4 milioane de români au trecut prin acest tip de șomaj, iar perioada noiembrie 2019 – august 2020, au dispărut din economie 82.800 de locuri de muncă și tot atâtea familii au suferit pierderi de venituri. Din cauza sa și a colegilor săi liberali, deficitul comercial a ajuns la 13 miliarde de euro, cu 1 miliard de euro mai mult față de anul trecut. O gaură mai mare decât deficitul comercial din întregul an 2017. Iar acestea sunt numai câteva din „realizările” acestui „profesionist” care urmează să conducă Guvernul României”, a adăugat senatorul Ioan Stan.

El se întreabă cu ce încredere mai pot să privească românii spre viitor știind că un om care a dovedit că este un monument de incompetență urmează șă-i conducă din postura de premier.

„De altfel, românii au demonstrat la vot că nu mai au încredere în PNL și oamenii săi. Numai că pentru președintele Iohannis nu contează nici voința românilor, nici Constituția țării, preferând să învestească un guvern al dezastrului decât să respecte votul electoratului”, a conchis Ioan Stan.