Țigări de contrabandă de peste 200.000 de lei găsite în pereții dubli ai unei autoutilitare la Gura Humorului. Șoferul a fost reținut

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit și confiscat peste 17.000 pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, în valoare de peste 200.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Șoferul unei autoutilitare folosită în activitatea infracțională a fost reținut și este cercetat pentru contrabandă.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan a declarat că sâmbătă polițiștii Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava  au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.00, pornind din zona de frontieră, polițiștii de frontieră au urmărit și reținut, pe raza localității Gura Humorului, o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, despre care exista suspiciunea că ar transporta bunuri provenite din activități de contrabandă. Mașina era condusă de către un sucevean în vârstă de 50 de ani.

Șoferul și autovehiculul au fost conduși la sediul S.T.P.F. Suceava.

În urma controlului amănunțit asupra mijlocului de transport, în compartimentul de marfă a fost descoperit un locaș special amenajat – perete dublu – în care erau ascunse pachete de țigări de diferite mărci. După inventarierea acestora a rezultat o cantitate totală de 17.450 de pachete de proveniență extracomunitară. Valoarea acestora se ridică la aproape 204.000 lei.

Mijlocul de transport, în valoare de 40.000 lei, a fost reținut pentru continuarea verificărilor.

În acest caz se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Conducătorul auto a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat in fața instanței cu propunere de arestare preventive pentru 30 de zile, a precizat sursa citată.