Dan Ioan Cușnir: Prioritățile anunțate de Ion Lungu pentru 2021 nu au legătură cu prioritățile reale ale sucevenilor care vor locuri de muncă mai bine plătite, trafic fluidizat, siguranța pietonilor, digitalizarea și transparentizarea administrației//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cușnir, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că a constatat că în continuare prioritățile primarului Ion Lungu nu au legătură cu prioritățile reale ale sucevenilor.

El a arătat că lista de priorități prezentată de Ion Lungu pentru anul 2021 nu este corelată cu nevoile imediate ale locuitorilor municipiului.

„Problemele sucevenilor sunt parcul industrial și incubatorul de afaceri pentru a avea locuri de muncă mai bine plătite și pentru a nu mai pleca tinerii din Suceava”, a spus Cușnir.

El a spus că problemele reale ale sucevenilor sunt cele 10-12 parcări supraterane de reședință pentru a decongestiona străzile din cartiere și nu doar o parcare supraterană.

„Problema sucevenilor este fluidizarea traficului care se realizează prin sensuri unice, cu bandă specializată pentru mijloacele de transport în comun, prin finalizarea proiectului zonei metropolitane și a transportului public din toată zona metropolitană ca să nu mai vină toate mașinile din Ipotești, Șcheia, Moara, Adâncata, Salcea în Suceava și oamenii să poată veni cu transportul public local eficient”, a spus consilierul local.

Dan Ioan Cușnir a mai declarat că problema reală a sucevenilor este siguranța pietonilor.

„Ce s-a întâmplat pentru siguranța pietonilor în ultimii 16 ani? Nimic! Nu avem nici măcar o trecere pentru pietoni standard în Suceava cu covor anti-derapant. Nu avem o corelare între semafoarele din Suceava de pe artera principală. Nu avem pasaje subterane și supraterane astfel încât pietonii să fie protejați și să nu moară pe treceri de pietoni”, a spus consilierul local PSD.

El a mai arătat că este necesară digitalizarea urgentă a Primăriei Suceava.

„Cum să se apuce Ion Lungu și Harșovschi de digitalizare când ei știu foarte bine că digitalizarea înseamnă reducerea corupției dintr-o administrație publică locală. Ar renunța Lungu și Harșovschi la corupția din administrația publică locală? Nu!”, a spus Cușnir.

Potrivit acestuia, digitalizarea înseamnă reducerea corupției din orice administrație, înseamnă reducerea schemei de personal, înseamnă reducerea costurilor de administrare a Primăriei cu 20 la sută.

„Au nevoie Lungu și Harșovschi de reducerea posturilor din administrație? Nu, pentru că sunt angajați în Primărie care se ocupă cu like-urile lui Lungu și Harșovschi în timpul programului, cu postări cu Lungu și Harșovschi în timpul programului de lucru. Pot ei renunța la acești angajați? Nu! Nu pot renunța” , a declarat liderul PSD Suceava.

El a mai spus că trebuia pornită de urgență transparentizarea actului de decizie și de cheltuire a banului public.

„Știe cineva cât costă beculețele de Crăciun? Nu știe nimeni! Știe cineva cât costă salubrizarea? Nu știe nimeni! În toate orașele civilizate din Europa și România când s-a început colectarea selectivă, costurile cu salubritatea au scăzut, dar în Suceava au crescut”, a spus Cușnir.

Liderul PSD Suceava a remarcat că cei care administrează în interesul cetățenilor nu o fac pentru următorul ciclu electoral, ci pentru următoarele generații, iar la Suceava nu se administrează decât cu gândul la viitoarele alegeri.


Intră acum și în grupul de