Inspectorul școlar general al județului Suceava, Grigore Bocanci, îi răspunde senatorului PSD Ioan Stan: Amenințări, răfuieli politice și șantaj sunt demersuri caracteristice și puse în practică de PSD și nu de ISJ Suceava

Inspectorul școlar general al județului Suceava, Grigore Bocanci, i-a răspuns, luni, președintelui PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, care a acuzat că recentele numiri de directori făcute de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Suceava la cârma cătorva școli și licee din județ ridică niște semne de întrebare legate atât de oportunitatea acestor schimbări cât și asupra onestității cu care au fost făcute.

Bocanci spune că el a respectat legislația în vigoare și că doar 15 directori au fost schimbați și îl acuză pe Ioan Stan de încercare de manipulare a opiniei publice și se întoarce împotriva celor care au procedat ani de zile la înlocuiri pe criterii politice.

„Activitatea ISJ Suceava nu se bazează pe amenințări, pe răfuieli politice și pe șantaj, demersuri cunoscute foarte bine și puse în practică de reprezentanții PSD”, a conchis Bocanci.

Liderul PSD Suceava, Ioan Stan, a declarat, luni, că aceste schimbări au loc acum, când întreg sistemul de învățământ ar trebui să pregătească începerea școlii în format fizic în cele mai bune condiții după data de 8 februarie. Iar în acest context, pare absurd ca preocuparea principală a Inspectoratului Școlar Județean să fie schimbarea directorilor, când tocmai experiența managerială a acestora trebuie pusă în interesul învățământului pentru a începe cum se cuvine noul semestru.

„Numai că atunci când e ordin de la partid, interesul invățământului este pus pe locul doi, iar ordinul se execută, nu se discută. Astfel, deși calitatea managerială a celor înlocuiți nu poate fi pusă la îndoială, s-a hotărât schimbarea lor din funcție, fiind înlocuiți cu apropiați ai actualei coaliții de guvernare, acesta fiind singurul criteriu de selecție și principala lor calitate”, a arătat Ioan Stan.

Senatorul PSD spune că dacă schimbarea directorului adjunct de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” poate fi explicabilă prin prisma alegerilor locale ce vor urma, acesta urmând să-și exercite influența din zonă pentru a aduce voturi cui trebuie, se întreabă cum poate fi explicată cea a directorului de la Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni.

„Gurile rele spun că la înlocuirea acestuia nu au contat deloc rezultatele manageriale, care sunt excepționale, ci un conflict între domnia sa și soția actualului șef a învățământului sucevean, acesta fiind victima unei răzbunări de familie. Dacă este adevărat acest zvon, este trist și înjositor pentru instituția Inspectoratului Școlar Județean. Ca să nu mai spunem că la festivitatea desfășurată la Școala Gimnazială „Dimitrie Onciul” cu ocazia modernizării acesteia, în toamna anului trecut, inspectorul școlar general adjunct Puiu, a amenințat-o cu destituirea pe fosta directoare, pentru că primarul localității a invitat și un reprezentant al Organizației Județene PSD Suceava. Iată că s-a ținut de cuvânt!”, a conchis Ioan Stan.