Deputatul Ioan Balan: Guvernarea PNL a pus anul trecut în mișcare proiecte așteptate de zeci de ani în județele Moldovei. Este important ca în anul 2021 Guvernul să asigure resurse pentru accelerarea investițiilor în această regiune


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, și-a exprimat, miercuri, încrederea că Guvernul României va reuși să găsească, atât din resursele naționale, cât și din fondurile europene nerambursabile, finanțările necesare pentru realizarea proiectelor majore de investiții care să contribuie la dezvoltarea locală și regională a Moldovei:

”Anul 2021 va fi un an deosebit de dificil din punct de vedere financiar, în condițiile în care efectele economice negative ale pandemiei continuă să afecteze operatorii economici și bugetul de stat”, a spus Balan.

Potrivit acestuia, sunt mulți cei care consideră în mod greșit că începutul campaniei de vaccinare coincide automat cu terminarea pandemiei și cu revirimentul automat al economiei.

„Chiar dacă Guvernul și autoritățile locale depun eforturi pentru a face din campania de vaccinare un succes, suntem încă departe de finalul mult așteptat. Lupta cu pandemia se câștigă prin efortul nostru, al tuturor. De aceea, este important să fim în continuare precauți, să respectăm măsurile impuse de autorități și să susținem puternic revenirea economiei”, a spus deputatul liberal.

El a subliniat că în anul 2020, chiar în plină criză sanitară și economică, Guvernul PNL a reușit cele mai bune performanțe din ultimii zece ani în domeniul investițiilor publice.

„Proiecte de investiții abandonate de guvernele anterioare au fost puse pe picioare și s-au găsit resurse financiare pentru a fi realizate. La nivel local, investițiile în infrastructura de utilități, în modernizarea drumurilor locale, în reabilitarea unităților școlare și a altor obiective de interes local au cunoscut o dinamică fără precedent, iar finanțările au fost acordate indiferent de culoarea politică a administrației locale”, a explicat deputatul care a subliniat că au fost făcute eforturi anul trecut pentru dezvoltare.

Ioan Bălan a menționat că în județele Moldovei s-au pus în mișcare proiecte așteptate de zeci de ani, la care unii chiar nici nu mai sperau că vor fi vreodată realizate.

„Autostrăzile Moldovei nu mai sunt de anul trecut doar simple iluzii și mâzgălituri pe hartă, ci proiecte concrete, în curs de derulare. Pe centurile ocolitoare ale Rădăuțiului sau Bacăului circulă deja autovehicule. Alte tronsoane sunt în stadii avansate de proiectare sau de execuție. De aceea, este extrem de important ca în anul 2021 Guvernul să asigure resurse pentru accelerarea investițiilor în Moldova”, a declarat deputatul liberal.

Ioan Balan a mai spus că sunt cunoscute dificultățile financiare prin care trece România și că Guvernul trebuie să asigure bani pentru susținerea sectorului sanitar, pentru educație, pentru pensii, pentru salarii și pentru investiții.

„Cu toate acestea, am convingerea că prin colaborare loială între partidele politice care susțin dezvoltarea României, vom găsi împreună soluții la toate. Îmi doresc cu toată forța ca în următorii patru ani să vedem o schimbare radicală în Moldova, care să însemne infrastructură modernă de transport, energie, utilități și comunicații, un mediu economic puternic și competitiv care să ofere salarii mari și servicii publice de educației și sănătate la aceleași standarde ca în statele dezvoltate din Uniunea Europeană”, a conchis deputatul Ioan Bălan.        


Intră acum și în grupul de