Deputatul PSD Mirela Adomnicăi face apel parlamentarilor de dreapta din Suceava să nu fie complici la sărăcirea anunțată de Guvernul Cîțu și să voteze amendamentele PSD la buget pentru a apăra drepturile și interesele sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a făcut, joi, un apel parlamentarilor suceveni din PNL și USR-PLUS să voteze la Legea bugetului anului 2021 amendamentele propuse de PSD pentru a nu fi complici la sărăcirea anunțată de Guvernul Cîțu.

El a spus că recent, în luna noiembrie, făcea un apel la memoria sucevenilor în legătură cu  politicile guvernărilor de dreapta subliniind că „Strânsul curelei” din timpul Guvernării CDR și tăierile salariale din 2010 în timpul Guvernării PDL s-au dovedit politici falimentare care au sărăcit pe toți și au prăbușit economia națională.

„Întrebam atunci, în plin an electoral 2020, când cei de la PNL își permiteau, sfidător și fără nici o explicație, să ia atât de multe masuri nepopulare și împotriva românilor precum închiderea școlilor, piețelor agroalimentare, refuzul majorării pensiilor și alocațiilor conform legii, la ce ne putem aștepta din partea unei guvernări de dreapta pentru următorii 3 ani fără miză electorală?”, a adăugat deputatul social-democrat.

Ea a constatat însă că, din păcate, proiectele de legi privind bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale depășesc cele mai pesimiste răspunsuri.

„Peste 7 milioane de români vor fi afectați de măsurile de austeritate ale Guvernului: salariați, pensionari, tineri, copii, anterprenori HoReCa”, a atras atenția Mirela Adomnicăi.

Parlamentarul sucevean a menționat că PSD a prezentat în bugetul său alternativ o viziune diametral opusă față de bugetul de austeritate, pregătit de Guvernul „NU SE POATE!”.

„Am arătat că „SE POATE!” păstra un deficit de 7,2% fără tăieri de venituri și creșteri de taxe. Noi credem că dezechilibrele se pot rezolva prin creștere, prin dezvoltare, dacă economia funcționează, dacă oamenii consumă, dacă se înființează noi locuri de muncă, dacă se fac investiții, dacă oamenii sunt prioritari și nu interesele de grup”, a subliniat Mirela Adomnicăi.

Potrivit deputatului social-democrat sucevean, PNL și aliații săi de dreapta văd soluții prin tăierea și înghețarea veniturilor despre care nu au vorbit în campania electorală și că niciunul dintre ei nu le-a spus alegătorilor că nu se pot acorda vouchere de vacanță; nu se pot majora pensii sau nu se pot acorda gratuități la CFR pentru studenți.

„De aceea fac un apel către parlamentarii suceveni care reprezintă actuala guvernare să voteze amendamentele parlamentarilor PSD și să nu fie complici la sărăcirea anunțată de Guvernul Cîțu. Nu față de el trebuie să dea socoteală, ci față de salariații, pensionarii, tinerii, copiii, antreprenorii suceveni. Ei ne-au votat și ne-au trimis în Parlament să le promovăm și să le apărăm drepturile și interesele”, a conchis Mirela Adomnicăi.


Intră acum și în grupul de