Deputatul George Șoldan: PSD a inițiat legea eliminării pensiilor speciale ale parlamentarilor. Cu acești bani se poate finanța gratuitatea pe calea ferată pentru studenți


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan a anunțat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că grupul parlamentar PSD a depus o inițiativă legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor și că banii care vor fi economisiți să fie direcționați spre alte zone, cum ar fi asigurarea de gratuități pe calea ferată pentru studenți.

Șoldan a spus că PNL s-a tot lăudat că va elimina pensiile speciale și că din toamna lui 2019 până acum o putea face, chiar și prin ordonanță de urgență, dar că nu au făcut-o, iar PSD le dă o mână de ajutor și a inițiat această lege.

Deputatul sucevean spune că el consideră că în România nu este nevoie de pensii speciale și că trebuiesc eliminate.

Potrivit acestuia, banii care vor fi economisiți, deși nu sunt foarte mulți, vor putea fi redirecționați pentru alte zone, cum ar fi susținerea gratuității pentru studenți pe calea ferată.

El a spus că cei din actuala guvernare de dreapta fac doar tăieri.

„Au vorbit de investiții, dar nu fac investiții. Au spus că nu vor face tăieri, au tăiat de unde au putut și tot ce au putut și s-au atins și de gratuitățile pentru studenți”, a spus Șoldan.

El a menționat că prin reducerea cu 50 la sută a gratuității pentru studenți anunțată de premierul Florin Cîțu, economia la bugetul de stat este de  0,06 la sută din PIB.

„E o nimica toată”, a spus Șoldan.

El consideră că aceasta va putea fi acoperită, inclusiv din eliminarea pensiilor speciale.

Potrivit lui Șoldan, pentru mulți studenți din țară suma de bani pe care le-o alocă părinții este mică, iar gratuitatea care era oferită le era de mare ajutor pentru că nu mai trebuiau să-și plătească biletul de călătorie cu trenul.


Intră acum și în grupul de