ANM anunță cod galben de vânt puternic și prognozează ger și vreme deosebit de rece până miercuri


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni o atenționare meteo cod galben și o informare meteo, ambele vizând și județul Suceava.

Astfel, potrivit ANM, în intervalul 15 februarie (ora 10:00) – 15 februarie (ora 20:00), se așteaptă intensificări ale vântului în Moldova.

Concret, pe parcursul zilei de luni (15 februarie), în Moldova, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 55-60 km/h, astfel încât senzația de rece va fi accentuată, iar în jumătatea de nord a regiunii, zăpada va fi spulberată.

Pe lângă asta, ANM a precizat că în intervalul 15 februarie (ora 10:00) – 16 februarie (ora 02:00), vor fi intensificări ale vântului în Carpații Meridionali și Orientali, la altitudini de peste 1700 m.

Mai exact, vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, cu rafale de până la 70-90 km/h, spulberând temporar zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Totodată, ANM informează că în intervalul 15 februarie (ora 20:00) – 17 februarie (ora 10:00) vremea va fi deosebit de rece și geroasă dimineața și noaptea în nord, centru și est și local în sud.

În nordul, centrul și estul țării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (16/17 februarie) și în regiunile sudice. În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade.

Maximele termice din cursul zilei de marți (16 februarie) vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade, au precizat meteorologii.


Intră acum și în grupul de