Atleta de la CSM Dorna, Claudia Ionela Costiuc, a cucerit medalia de bronz la Campionatul Balcanic pentru Juniori


Intră acum și în grupul de

Atleta Claudia Ionela Costiuc de la CSM Dorna Vatra-Dornei a reprezentat România la Campionatul Balcanic pentru Juniori 1 de sală din Bulgaria, unde a urcat pe podium în proba de 800 metri (locul III) și a ocupat locul 4 la ștafeta 4×400 metri.

Aflată pentru prima dată la o competiție internațională, Claudia Ionela a reușit să-și depășească propriul record în cursa de 800 de metri și să se apropie de baremul pentru Campionatul European, relatează antrenorul CSM Dorna Vatra-Dornei, prof. Cristian Prâsneac.

Astfel, sâmbătă, 13 februarie, capitala Bulgariei a găzduit cea de-a cincea ediție a Campionatului Balcanic de sală pentru Juniori 1 (Balkan Indoor U20 Championships), dedicat sportivilor cu vârsta sub 20 de ani. La această competiție, atleta Claudia Ionela Costiuc a reprezentat nu doar România, ci și orașul sucevean Vatra-Dornei.

În vârstă de numai 16 ani, atleta s-a aflat în premieră la o competiție internațională, iar acolo s-a întrecut cu sportivi care au mai trecut prin emoțiile concursurilor internaționale.

De altfel, din cele opt sportive care au concurat în proba de 800 metri feminin, ea a fost cel mai tânăra, majoritatea având 19 ani.

„În ciuda faptului că a concurat cu atlete cu 2-3 ani mai mari decât ea și, evident, mai experimentate, îmi pare rău că nu a reușit să îndeplinească încă baremul pentru Campionatele Europene de Juniori, ce vor avea loc pe 26 august, la Rieti, în Italia, dar mai avem timp. Oricum, pentru prima participare la un concurs internațional, s-a descurcat foarte bine. A avut o prestație onorantă. A reușit o medalie și  chiar Personal Best. A fost cea mai tânăra  din concurs și a avut ceva emoții, dar important este că nu s-a pierdut cu firea, s-a mobilizat și a alergat cât a putut ea de bine, așa că nu a dezamăgit”, a declarat prof. Cristian Prâsneac.

De menționat că în weekend a avut loc și Concursul Național Memorialul Dorin Melinte la Bacău, unde la finalul competiție sportivii dornenii au cucerit mai multe medalii. Mai exact, în proba de 800 m Categoria Juniori 1 și 2 Alexandru Prâsneac (el fiind junior 3) a câștigat cu timpul de 1m 59 s și 80, unde realizează record personal și locul 2 tot in aceeași probă l-a ocupat Kore Robert-Petru, iar la categoria Junioare 3, tot în proba de 800 m, obține medalia de argint Kore Denisa.


Intră acum și în grupul de