Deputatul George Șoldan(PSD): Marile centuri promise de PNL nu au finanțare în proiectul de buget în afară de un SF la centura Gura Humorului. În schimb, SPP are cel mai mare buget de 30 de ani. Nu știu de cine se teme președintele Iohannis


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că preocuparea sa permanentă în acest mandat va fi să urmărească lucrările de investiții în infrastructura de drumuri a județului Suceava și că va face presiuni pentru ca investițiile necesare să fie finanțate și realizate.

„Am așteptat bugetul pe Transporturi să știm exact ce drumuri sunt finanțate”, a spus Șoldan.

El a arătat că a constatat că promisiunile PNL din campania electorală nu se regăsesc și în proiectul de buget.

„Din păcate, marile centuri care ni se promit de cei de la PNL, de președintele Consiliului Județean, nu apar ca finanțate. Apare doar centura de la Gura Humorului și doar cu studiul de fezabilitate. Pentru autostrada Iași-Tg. Mureș este finanțat doar studiul de fezabilitate, iar suma alocată e mai mică decât la un studiu de fezabilitate pentru un pod peste un pârâu”, a spus Șoldan.

El a subliniat că încă o dată se demonstrează că cei din PNL au avut doar promisiuni de campanie fără să aibă corespondent în realitate.

„Vedem încă o dată că au fost doar promisiuni de campanie din partea celor de la PNL. La fel cum a și declarat săptămâna trecută domnul Cîțu că el nu a promis că va mări pensiile, că a fost doar o promisiune electorală”, a spus Șoldan.

Deputatul a sesizat însă că în buget Serviciul de Pază și Protecție (SPP) are un buget crescut.

„SPP are cel mai mare buget din ultimii 30 de ani. Nu știu ce frică are domnul Iohannis de mărește atât de mult bugetul SPP”, a spus Șoldan.

El a reamintit că PSD am prezentat un buget alternativ, cu măsurile ce trebuie luate pentru români, cu investițiile care trebuiesc făcute.

„Am lucrat la un buget, li l-am servit, iar ei nu vor să-l ia în calcul. Ei consideră că au alte priorități în momentul de față”, a spus Șoldan.

El a menționat că PSD nu va vota bugetul în actula formă și că vor fi depuse foarte multe amendamente.

„Fiecare amendament pe care îl vom depune va fi cu sursă de finanțare, fără a afecta bugetul de stat. Vom veni cu amendamente bune, pregătite, special făcute pentru comunitățile noastre și să îndreptăm unele greșeli făcute de ei”, a spus deputatul social-democrat sucevean.


Intră acum și în grupul de