DGASPC Suceava organizează consultări cu organizații din domeniul social privind restructurarea centrelor rezidențiale pentru persoane adulte cu dizabilități din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Direcția Generală de Asistență Socială a Județului Suceava a organizat în data de 11.02.2021 o întâlnire neformală pentru consultarea organizațiilor neguvernamentale sucevene în vederea găsirii unor soluții viabile de finalizare a planurilor de restructurare a centrelor rezidențiale pentru persoane adulte cu dizabilități și cooptarea organizațiilor neguvernamentale în acest proces, inclusiv contractarea de servicii sociale, crearea de noi servicii care să răspundă nevoilor beneficiarilor și să contribuie la creșterea gradului de responsabilitate socială a societății civile, a informat directorul executiv al DGASPC Suceava, Georgeta Nadia Crețuleac.

Potrivit sursei citate, au răspuns invitației șapte entități ce activează în domeniul social: Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Fundația ”Sf Ierarhi Leontie și Teodosie”, Asociația ”Mila Creștina” Dolhasca, Fundația ”O Nouă Viață” Siret, Fundația FARA, Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina.

În cadrul întâlnirii, au fost trecute în revistă centrele rezidențiale destinate persoanelor cu dizabilități, aflate în subordinea DGASPC Suceava, a căror planuri de organizare au fost aprobate și au obținut sau sunt în curs de a obține o nouă licență de funcționare și a fost semnalată necesitatea finalizării planurilor de restructurare pentru CRRN Costâna și CRRN Sasca Mică. Totodată, s-au discutat atât soluții propuse în acest sens de către DGASPC Suceava, cât și cele propuse de organizațiile neguvernamentale prezente la întâlnire.

Invitaților, în calitate de persoane juridice, li s-a solicitat prezentarea disponibilității referitoare la dezvoltarea de servicii sociale destinate persoanelor cu dizabilități, exprimarea interesului pentru colaborarea cu DGASPC Suceava, în vederea asigurării unor servicii de calitate pentru persoanele adulte cu dizabilități. În acest sens, au fost exprimate nevoile și resursele participanților.

După diseminarea informațiilor în cadrul fiecărei organizații participante și transmiterea de către DGASPC Suceava a informațiilor care permit estimarea tipului de servicii sociale care ar răspunde cel mai bine nevoilor beneficiarilor de la CRRN Sasca Mică (locuințe protejate, CabR, CIA etc) se va organiza o nouă întâlnire de lucru.

Organizațiilor neguvermentale care nu au avut posibilitatea de a participa la întâlnire, dar sunt interesate de subiectele mai sus menționate, le transmitem invitația de a-și exprima intenția de colaborare cu DGASPC Suceava  pe adresa de email [email protected]


Intră acum și în grupul de