Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu: O coaliție de fandosiți mincinoși conduce țara spre austeritate: Vor tăia! Vor reduce salarii, pensii și orice altă forma de venit pentru oameni.


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu susține într-o declarație politică prezentată în Parlament că actualii guvernanți trăiesc în continuare în paralel cu viața reală a oamenilor, iar orgoliile acestora costă toți românii și luptele lor ego-centrate din guvern  condamnă țara la un viitor chiar mai păgubos decât arată bugetul pe care îl prezintă în aceste zile.

„O coaliție de fandosiți mincinoși alcătuită din partide care au pierdut, în fapt, alegerile ne conduce abrupt și nemilos pe drumul pe care îl anticipam: Austeritate! Neputința lor funciară de a construi se manifestă plenar în arhitectura bugetului de stat: Vor tăia! Vor reduce salarii, pensii și orice altă forma de venit pentru oameni, au adăugat deja zeci de taxe în proiectul bugetului și vor distruge orice speranță a bunăstării noastre în anii ce vin”, a spus Eugen Bejinariu.

El a subliniat că reducerile de costuri n-au creat niciodată plus-valoare, că tăierile n-au dus niciodată la progres, după cum adăugarea de taxe nu va salva nimic din infernul în care guvernanții împing țara.

„O coaliție de buimaci neputincioși alcătuită din partide cărora electoratul le-a amendat deja aroganța, ne minte cu privire la o viitoare bunăstare asigurată, chipurile, din zeci de miliarde ce vor inunda România de la Bruxelles. Explicați, farsorilor, ca aceste fonduri sunt bani împrumutați și vor trebui înapoiați! Explicați-le oamenilor că sunt împrumuturi care se adaugă la zecile de miliarde deja împrumutate iresponsabil, că sunt bani incerți și scumpi, că vor trebui recuperați din taxe încă și mai mari”, a atras atenția Eugen Bejinariu care a adăugat că dacă vor veni vreodată aceste fonduri vor ajunge sub managementul unor oameni care provin din guvernarea anului 2016 rămasă în istorie ca Guvernul Zero.

Parlamentarul social-democrat sucevean a mai declarat că a văzut că deja guvernanții pregătesc „soluții inovatoare” de a direcționa bani din Planul de Reziliență către companii și ONG-uri de casă și că prin acest gest alimentează nu doar corupția, ci și revelația că statul condus de actula coaliție se recunoaște neputincios în a clădi, construi, desăvârși ceva.

„Un prim-ministru abulic, împiedicat în cuvinte, idei și soluții, mereu cu privirea în jos și mereu depășit de situație prezintă poticnit un buget rușinos: alocă mai puțini bani ca vreodată în domenii pe care anterior le declara prioritare și cosmetizează proiecțiile viitoare cu soluția lui eternă: bani proveniți din împrumuturi cu dobânzi de țară eșuată”, a subliniat Eugen Bejinariu.

Deputatul sucevean spune că premierul prezintă investiții virtuale din bani inexistenți și e mereu îmbufnat că cei din PSD insistă să-i prezinte realitatea mizeră în care se trăiește sub conducerea lui, realitate care contrazice statisticile lui mincinoase.

„Insistă și el, aiuritor, să ne convingă cu cifre amestecate abil că trăim mult mai bine, că economia și-a revenit miraculos din agonia pandemiei și că suntem țara model în Europa. Trăiți în continuare în paralel cu viața reală a oamenilor, stimați guvernanți, orgoliile voastre ne costă pe noi toți și luptele voastre ego-centrate din guvern ne condamnă la un viitor chiar mai păgubos decât arată bugetul pe care îl prezentați în aceste zile”, a conchis deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu.

El a precizat că PSD va încerca să salvez, în Parlament, ceea ce se poate la proiectul de buget.

„Vom propune amendamente și soluții cât să nu pierdem bruma de bunăstare pe care au adus-o guvernările noastre trecute, dar cauza pierzaniei la care ne conduce acest guvern este tocmai încăpățânarea oamenilor lui de a refuza să admită că noi putem acolo unde ei nu știu”, a conchis Bejinariu.


Intră acum și în grupul de