Senatorul de Suceava George Mîndruță, după discuțiile de la CNAIR privind Autostrada Nordului: Este un drum care se va face fiind pe lista drumurilor în execuție. Urmează să fie semnate contractele pentru studii de fezabilitate și proiecte tehnice


Intră acum și în grupul de

Senatorul USR-PLUS Suceava George Mîndruță, care a participat, miercuri dimineața, la sediul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la discuțiile privind realizarea Autostrăzii Nordului a spus că urmează să fie semnate contractele pentru realizarea studiilor de fezabilitate și proiectului tehnic pentru tronsoanele Suceava-Vatra Dornei și Vatra Dornei-Bistrița.

El a menționat că pentru tronsonul Bistrița-Baia Mare licitația a fost contestată, iar instanța a admis contestația și că se așteaptă motivarea instanței urmând să se stabilească apoi calea de urmat.

Senatorul sucevean a spus că pe tronsonul Suceava-Vatra Dornei proiectarea va include și realizarea șoselelor ocolitoare pentru Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei care vor fi parte a acestui drum de mare viteză.

George Mîndruță a spus că drumul va avea 335 de kilometri și că finanțarea va fi asigurată 85 la sută din fonduri externe, iar 15 la sută va fi cofinanțare națională.

„Este un drum care se va face. Este pe lista drumurilor în execuție”, a spus senatorul USR-PLUS de Suceava.

Pentru lotul 3 Vatra Dornei-Suceava câștigătorul licitației este Asocierea Best Consulting & Design SRL – Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial cu prețul de 14.475.000,00 lei fără TVA, iar pentru lotul 2 Bistrița – Vatra Dornei a fost desemnat câștigător ofertantul Explan SRL cu prețul de 15.793.026,12 lei fără TVA.

Durata contractului pentru studiu de fezabilitate și proiect tehnic este de 18 luni pentru toate loturile de la emiterea ordinului de începere a proiectării.


Intră acum și în grupul de