Deputatul PSD George Șoldan: Județul Suceava a fost sărit din schema de finanțare pentru 2021 de Guvernul Cîțu. Bugetul de stat dovedește minciunile liberale


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan a declarat, joi, că bugetul care dovedește minciunile liberale este acum public și asumat.

„Foarte degajat, primul-ministru Cîțu a recunoscut fără pic de jenă că a mințit românii, că promisiunile din campanie nu doar că nu se potrivesc cu programul de guvernare, ci chiar că au fost doar vorbe în vânt.Mărirea punctului de pensie, a salariilor, a alocațiilor, gratuități, tichete de vacanță?”, a adăugat deputatul.

El a arătat că după cum a declarat Cîțu, toate au fost valabile în campania electorală, dar că între timp, după ce s-au văzut la guvernare, aceste oferte au expirat.

„Unul dintre județele sărite din schema de finanțare este chiar județul Suceava, poate cel mai grav afectat de pandemia Sars-CoV-2. Noi, parlamentarii PSD Suceava, am depus amendamente la bugetul de stat pentru 2021, pentru că județul nostru are nevoie de bani pentru infrastructura de transport, pentru sănătate, educație și utilități”, a spus parlamentarul social-democrat sucevean.

El a menționat că împreună cu colegii parlamentari ai PSD de Suceava, cere Guvernului să construiască centurile ocolitoare pentru orașele Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Fălticeni.

„Vom cere alocarea fondurilor necesare pentru darea în funcțiune a Spitalului Municipal Fălticeni, pentru reparații capitale la școlile și grădinițele din județ, dar și pentru ca elevii din județ să participe la cursurile remediale prin programul Şcoala după Şcoală”, a spus Șoldan.

El a adăugat că prezentarea bugetului Cîțu este momentul adevărului pentru români și, din păcate, este o nouă  țeapă.

„Guvernele de dreapta, încropite de fiecare dată prin artificii care nu au ținut cont de votul electoratului, au sacrificat întotdeauna românii. Dar un guvern încropit pe minciuni și prin furtul votului, nu poate rezista. Domnule Cîțu, acesta cu siguranță nu este un guvern de cursă lungă, cum sperați. Cu acest buget, tocmai v-ați luat bilet de retur spre casă.  Sper că mai aveți voucherele de vacanță de anul trecut, le puteți folosi când vă vor trimite românii la plimbare”, a spus Șoldan.

El a spus că va putea folosi vouchere dacă în place România, sau dacă vrea cu adevărat să o descopere. „Vă recomand un traseu cu mașina din București până în Moldova și Bucovina. Sau poate vreți cu trenul. Oricare ar fi alegerea, vă asigur că ați fi dorit să dați bani la transporturi pentru autostrăzi”, a conchis Șoldan.


Intră acum și în grupul de