Deputatul USR Radu Ciornei despre coaliția de guvernare: Noi suntem fratele mai mic ce poate înfige briceagul în roată, dar deocamdată nu o vom face//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Deputatul USR de Suceava Radu Ciornei a explicat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina situația existentă în prezent în coaliția de guvernare după ce premierul Florin Cîțu l-a revocat pe ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, iar USR-PLUS a decis să retragă sprijinul acordat premierului.

„Florin Cîțu este un om cu care colaborarea nu va mai decurge atât de bine, dar coaliția rezistă. Nu se pune problema să ieșim de la guvernare, să ne luăm jucăriile să plecăm. E ca și cum fratele mai mare trage o palmă fratelui mai mic când sunt în mașină în deșert, iar fratele mai mic bagă două cuțite în cauciucuri. Unde am ajunge?”, a spus Radu Ciornei.

El a declarat că cei din USR-PLUS sunt foarte supărați.

„A fost ceva foarte urât ce a făcut, dar răzbunarea, ca să spunem așa, este continuarea reformelor și vom împinge unele „proiecte-semnătură” ale Alianței USR-PLUS să intre în fluxul legislativ cât mai curând”, a declarat Ciornei.

Deputatul a subliniat că ministrul pe care USR-PLUS va fi nominalizat va fi la fel de dur cu mafia din Sănătate.

El a mai arătat că dacă PNL nu-l retrage pe Florin Cîțu din funcția de prim ministru nu vor exista repercusiuni de genul boicotării guvernării.

„Dacă nu va pleca Florin Cîțu vom înghiți în sec. Nu pot să spun că va fi o răzbunare, că nu le mai trecem proiectele sau să trecem alături de PSD o moțiune împotriva Guvernului. Noi suntem fratele mai mic care poate să înfigă briceagul în roată, dar nu o vom face deocamdată. Ar fi un gest de mare imaturitate politică”, a spus Radu Ciornei.

El a mai declarat că USR-PLUS are o problemă cu o persoană,  Florin Cîțu, care a luat o decizie arbitrară fără consultarea cu partenerii de alianță.

„Nu putem băga țara în haos doar pentru că suntem nemulțumiți de această decizie.Ar fi fost un gest de mare imaturitate politică”, a mai spus Radu Ciornei.


Intră acum și în grupul de