Șefa Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, avertizează primăriile să salubrizeze localitățile: La Primăria Șcheia ne îndreptăm spre amenzi de 50.000 de lei, iar primarul să nu se bazeze că vor fi anulate de instanță


Intră acum și în grupul de

Șefa Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, a declarat la Analiza de Seară de la News Bucovina, că toate primăriile trebuie să salubrizeze localitățile, iar pentru abandonări de deșeuri vor fi aplicate amenzi drastice existând acum și măsura complementară de confiscare a mijlocului de transport.

„Cea mai recentă luptă o ducem cu Primăria Șcheia care a fost sancționată în nenumărate rânduri pentru abandonarea deșeurilor”, a spus Adriana Iordache.

Ea a menționat că săptămâna trecută a fost o sesizare prin 112, iar  împreună cu ISU s-a mers în cartierul romilor din Șcheia unde ardeau deșeurile, precizând că a venit și Poliția locală care însă nu a identificat persoana care a dat foc deșeurilor.

„La Primăria Șcheia am discutat foarte serios cu domnul primar și a fost ultimul cartonaș pe care i l-am arătat”, a spus Iordache.

Ea a menționat că primarul a avut termen până în 20 aprilie să salubrizeze întreaga comună, dar termenul a expirat, iar primarul a sunat-o cu cererea de prelungire până miercuri realizării măsurii.

„I-am spus că nu mai merg amenzile de 15.000 de lei și se îndreaptă spre sancțiunea de 50.000 de lei pentru nerealizarea măsurilor. Să nu se mai bazeze pe nicio instanță pentru că refuz să cred că instanțele îi vor mai transforma amenzile în avertisment sau îi vor anula procesele verbale de contravenție”, a spus Adriana Iordache.

Ea a menționat că este un caz în care instanța a anulat procesul verbal de contravenție la Șcheia deși nu este nicio greșeală a comisarului care a întocmit procesul verbal, fiind încheiat „temeinic și legal”, dar că așa a considerat instanța că nu Primăria trebuie să salubrizeze locurile unde sunt abandonări de deșeuri, ci firma de salubrizare, ceea ce este complet greșit.

Adriana Iordache a mai declarat că s-a emis, recent, o decizie privind confiscarea bunurilor de Garda Națională de Mediu, iar în momentul de față comisarii de mediu au competența să aplice sancțiune de 30.000 de lei dacă șoferul nu deține formular de încărcare și descărcare a deșeurilor urmată de sancțiunea complementară de confiscare a mijlocului de transport făcută împreună cu poliția.

„Au crescut drastic și sancțiunile”, a spus Iordache.

În ceea ce privește Primăria Suceava, șefa Gărzii de Mediu Suceava a spus că municipalitatea intervine imediat pentru remedierea situațiilor semnalate și a salubrizat zonele.


Intră acum și în grupul de