94 la sută dintre beneficiarii centrelor de asistență socială din județul Suceava s-au vaccinat împotriva Covid-19


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Nadia Crețuleac, a declarat, vineri, pentru NEWSBUCOVINA, că de la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 și până în prezent, 65 la sută din totalul angajaților din cadrul aparatului propriu și 40 la sută din cei ai centrelor de asistență  socială s-au vaccinat deja cu ambele doze de vaccin, iar beneficiarii acestor centre s-au vaccinat în proporție de 94 la sută.

 Crețuleac a spus că 65 la sută din totalul angajaților DGASPC Suceava s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu ambele doze de vaccin, iar cei din cadrul centrelor de asistență socială din județ s-au vaccinat în proporție de 40 la sută.
Ea a precizat că beneficiarii din cadrul centrelor de asistență socială  s-au vaccinat împotriva COVID-19 într-un  procent de 94 la sută, iar restul de 6 la sută nu s-au vaccinat, întrucât nu au avut recomandarea medicului.

“Putem afirma faptul că vaccinarea reprezintă un proces dinamic în cadrul sistemului de protecție socială, pentru că există în continuare angajați care revin asupra deciziei inițiale de a nu se vaccina, având posibilitatea fie să se înscrie pe listele de vaccinare pentru programare, fie să se programeze direct”, a precizat Crețuleac.

Directorul executiv al DGASPC Suceava a subliniat că au fost situații în unele centre de asistență socială în care deși, inițial, o parte dintre angajați au amânat vaccinarea împotriva COVID-19, în momentul efectuării vaccinării în cadrul centrului respectiv, aceștia au solicitat să fie vaccinați.

“În continuare, se înscriu pe listele de vaccinare, angajați care fie au primit recomandarea medicului, fie au trecut prin boală și doresc să se protejeze pe ei înșiși și pe cei dragi,” a mai spus Crețuleac.

(LB)


Intră acum și în grupul de