Primarul din Câmpulung Moldovenesc spune că locuitorii din zona heliportului nu vor avea disconfort din cauza poluării fonice: Elicopterul se va ridica doar în cazuri de urgență majoră


Intră acum și în grupul de

Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a declarat, miercuri, pentru News Bucovina, că heliportul care se va amenaja în municipiu respectă toate prevederile legale și că locuitorii din zonă nu vor avea de suferit din cauza poluării fonice.

Un locuitor din Câmpulung Moldovenesc a sesizat News Bucovina că în zona în care se va construi heliportul locuiesc circa 30-40 de familii și că doresc să-și apere liniștea, sănătatea contra poluării fonice și siguranța căminelor lor.

Primarul Mihăiță Negură a spus că a discutat cu locuitorii din zonă care nu știau ce presupune acest heliport și că marea majoritate au înțeles necesitatea acestei investiții și că nu le va produce disconfort.

El a exemplificat cu heliportul care va fi realizat pe Spitalul Județean de Urgență Suceava este amplasat la câteva zeci de metri de sute de apartamente și care ar putea fi folosit de câteva ori pe zi, în timp ce heliportul de la Câmpulung Moldovenesc va fi folosit doar în cazuri de urgență majoră.

„Doar în cazuri de urgență maximă se ridică elicopterul. Asta înseamnă o dată pe săptămână, poate o dată pe lună. Este elicopter pentru urgențe montane sau pentru un accident rutier foarte grav”, a declarat Mihăiță Negură.

Primarul a spus că nu se pot compara motoarele elictopterelor SMURD cu cele ale elicopterelor vechi folosite de MAI și care au mai survolat zona de munte.

„Timpul le va rezolva pe toate și se va constata ce eficiență va avea acest heliport”, a declarat primarul.

Mihăiță Negură a menționat că amenajarea acestui heliport îndeplinește toate cerințele legale.


Intră acum și în grupul de