Deputatul de Suceava George Șoldan avertizează, în Parlament, coaliția de guvernare că Autostrada Nordului va trebui să fie gata, conform legii, peste 4 ani

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan a susținut o declarație politică în Parlament prin care avertizează coaliția de guvernare că, potrivit legii, Autostrada Nordului trebuie să fie finalizată peste patru ani.

„Întrebarea bucovinenilor, “Noi când o să avem autostradă?” a primit răspuns anul trecut când a fost adoptată Legea nr.264/2020 pentru aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Nordului, lege inițiată de colegului meu, domnul deputat Eugen Bejinariu”, a menționat Șoldan.

El a subliniat că această autostradă va lega Bucovina de Occident, de la Suceava, prin Vatra Dornei, Bistrița, Dej, Baia Mare, până la Satu Mare.

„Termenul prevăzut de lege pentru realizarea autostrăzii este de 4 ani, ceea ce înseamnă că, la finalul acestui mandat, Autostrada Nordului trebuie să fie o realitate, atât de necesară pentru creșterea nivelului de trai a oamenilor din regiune, pentru dezvoltarea turismului, pentru facilitarea circulației mărfurilor și a oamenilor”, a mai spus Șoldan.

Deputatul sucevean a remarcat, fără surprindere însă, că liderii puterii nu par să aibă pe agenda guvernamentală ca obiectiv Autostrada Nordului.

„Nu am auzit nimic în spațiul public legat de acest proiect și de aceea i-am trimis domnului ministru al transporturilor câteva întrebări, săptămâna aceasta, pentru a-i atrage atenția că suntem cu ochii pe această investiție pe care o coordonează. Mă voi asigura în acest mandat că proiectul are buget și un calendar precis pentru implementare”, a mai declarat Șoldan.

El a subliniat că va rmări îndeaproape realizarea Autostrăzii Nordului.

„Dacă va îngropa și acest proiect, cum face cu investițiile în educație retrase din PNRR, coaliția PNL-USR va îngropa și viitorul generațiilor de tineri care-și caută locul și rostul în țară”, a conchis Șoldan.

loading...