Deputatul PNL Angelica Fădor solicită ministrului Năsui să prezinte măsurile pe termen scurt și mediu pentru redresarea HoReCa și a turismului: Pandemia de COVID-19 a pus o presiune fără precedent asupra turismului și a sectoarelor grupate sub umbrela HoReCa

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor, a solicitat ministrului Economiei, Antreprenorialului şi Turismului, Claudiu Năsui, să prezinte măsurile pe care le are în vedere pentru redresarea HoReCa și a turismului

Într-o întrebare adresată în Parlament, deputatul Angelica Fădor îi transmite ministrului Claudi Năsui că pandemia de COVID-19 a pus o presiune fără precedent asupra turismului și a sectoarelor grupate sub umbrela HoReCa, ca urmare a restricțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului, precum și a reticenței oamenilor față de călătoriile interne și internaționale.

Ea arată că din această cauză scăderile au fost importante, în 2020 operatorii economici încasând cu circa 60-70% mai puțin față de 2019.

Parlamentarul liberal sucevean menționează că potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în 2020, sosirile turiștilor în România au fost de 6,3 milioane, în scădere cu 52,3% faţă de anul 2019 și că aproape 93% dintre aceștia au fost turiști români și doar 7% au fost străini.

Județul Suceava, unul dintre județele care are dezvoltată o rețea importantă de structuri de primire turistică și unități de alimentație publică, a avut pierderi înregistrate atât în mod direct de aceste unități turistice, dar și indirect, de producătorii locali, furnizori pentru aceste structuri.

Angelica Fădor menționează că în ultima perioadă au existat mai multe dezbateri referitoare la identificarea soluțiilor necesare pentru sprijinirea sectorului HoReCa și a turismului, iar în acest context dorește să afle de la ministru care este strategia pe termen scurt și mediu pentru redresarea industriei HoReCa.

Ea mai solicită ministrului să precizeze dacă a purtat discuții cu reprezentanți ai industriei ospitalității și care ar fi propunerile venite din partea acestora ce vor fi implementate  de ministerul pe care îl conduce prin această strategie

Angelica Fădor mai cere ministrului să prezinte și care este strategia MEAT pentru promovarea turistică a diferitelor zone din țară, cum este Bucovina, ca destinație turistică.

loading...