Managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea: Facem pași spre normalitate. Suntem într-o perioadă foarte bună pentru județ, pentru spital. Ne gândim că trebuie să turăm motoarele la capacitate maximă


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, în prima zi de când Spitalul Județean nu mai este spital Covid, că unitatea spitalicească face pași spre normalitate, așa cum și-au dorit toți.

„Suntem într-o perioadă foarte bună pentru județ, pentru spital. Dimineață aveam internați 19 pacienți Covid, din care patru în Terapie Intensivă, dar niciunul intubat. Vom avea toți pacienții Covid comasați în spitalul vechi, dar mai mult, și acolo, Pavilionul de pneumologie este în totalitate non-Covid din data de 1 iunie. Și Ambulatoriul de pneumologie va funcționa în regim normal”, a spus Calancea.

Acum, potrivit managerului, pacienții care intenționează să beneficieze de serviciile spitalului se pot adresa prin Biroul de cronici, unde există o listă de așteptare, sau prin Ambulatoriul de specialitate prin programare, sau prin UPU pentru cei care prezintă o patologie urgentă ce trebuie să fie internată în spital.

„Din păcate, chiar dacă rata de infectare este una foarte mică, se mențin rigorile și se internează doar pe jumătate din numărul de paturi. Din 1200 de paturi, dimineața aveam 524 de pacienți”, a spus dr. Calancea.

El a menționat că a făcut solicitare către DSP Suceava pentru a lămuri anumite aspecte din noul ordin al ministrului Sănătății și să vadă dacă se poate crește numărul de pacienți internați.

„Sperăm, pentru că vom avea contractarea cu CAS în luna iulie și ne gândim că trebuie să turăm motoarele la capacitate maximă”, a mai spus managerul SJU Suceava.

El a mai declarat că este bucuros în legătură ceea ce s-a întâmplat la nivelul județului în privința epidemiei cu noul coronavirus.

Prima zi de normalitate dupa perioada COVID 19 la Spitalul Judetean Suceava

Prima zi de normalitate dupa perioada COVID 19 la Spitalul Judetean Suceava. Subiectul Zilei cu Alexandru Calancea, managerul spitalului

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 2 iunie 2021

„Îmi doresc ca lumea să aibă răbdare cu cadrele medicale pentru că și-au dorit cu toții să izbăvească în această luptă, să reușim ca județul Suceava să se ridice acolo unde îi este locul”, a spus dr. Alexandru Calancea.

Managerul SJU Suceava a mai spus că își dorește foarte mult să strângă rândurile cadrele medicale și nu doar cadrele medicale din SJU Suceava, ci de tot corpul medical din județ.

„Îmi doresc foarte mult un sistem medical integrat județean astfel încât locuitorii acestui județ să aibă tot ceea ce le trebuie în județul Suceava. Doar să avem colaborări cu alte clinici, cu alte județe, cu centre universitare, dar în mare parte cetățenii acestui județ să aibă din punct de vedere medical tot ceea ce le trebuie în acest județ”, a conchis dr. Alexandru Calancea.


Intră acum și în grupul de