Deputatul PSD Mirela Adomnicăi: Unul din trei copii din România se găsește în risc de sărăcie sau de excluziune socială, iar coaliția aflată la guvernare refuză majorarea alocațiilor copiilor

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi s-a întrebat, miercuri, care sunt motivele pentru care Guvernul Cîțu vorbește de creșteri economice record, de așa-zisa creștere a puterii de cumpărare, dacă majoritatea categoriilor sociale ale populației nu simt absolut deloc aceste creșteri, iar Guvernul blochează orice creștere a veniturilor.

„Deputații din Comisia de Muncă ai coaliției PNL-USRPLUS-UDMR au eliminat majorarea în etape a alocațiilor copiilor, așa cum prevedea OUG 123/2020. Așadar, guvernanții și parlamentarii aflați la putere nu mai respectă absolut nimic din ceea ce au promis românilor. Alocațiile copiilor nu vor mai crește cu 20% de la 1 Iulie 2021, nici cu încă 20% de la 1 Ianuarie 2022, ci vor fi doar ajustate cu rata inflației, asta însemnând practic doar vreo 10 lei în plus”, arată Adomnicăi într-un comunicat de presă.

Ea adaugă însă că în tot acest timp premierul Cîțu se laudă cu creșteri economice record, dar nu știe cum se face că pentru alocații nu se găsesc niciodată bani, în timp ce aflăm că se risipesc o mulțime de fonduri pe diverse alte lucruri.

„Oare guvernanții noștri cunosc realitatea tristă din țara noastră, că unul din trei copii din România se găsește în risc de sărăcie sau de excluziune socială, ceea ce ne face ”campioni” în întreaga Uniune Europeană la acest aspect? O fi spectaculoasă creșterea noastră economică, dar oare e normal să fie obținută cu prețul sărăciei unuia din trei copii români? Asigurarea unor condiții decente de trai, de educație pentru copii noștri, inclusiv prin acordarea unor alocații mărite ar trebui să fie una dintre principalele priorități, pentru că investind în copii, investim în viitorul acestei țări până la urmă!”, a atenționat Mirela Adomnicăi.

Parlamentarul social-democrat sucevean consideră că în loc să găsească soluții la problemele țării, actuala guvernare mai degrabă le acutizează și ne convingem de acest lucru în fiecare zi.

„Suntem anunțați cu nonșalanță că pentru alocații nu sunt bani, pentru creșterea salariului minim nu sunt bani, pentru pensii mărite conform legii iarăși nu sunt bani și atunci ne întrebăm la ce folosește acest festivism ieftin legat de creșteri economice record, de așa-zisa creștere a puterii de cumpărare, dacă majoritatea categoriilor sociale ale populației nu simt absolut deloc aceste creșteri”, a conchis Mirela Adomnicăi.