Navigator GPS portabil vs. Waze: merită să cumperi plătești pentru GPS?


Intră acum și în grupul de

Sistemele de navigație GPS încorporate nu sunt la fel de comune pe cât ar părea. În multe modele de mașini, mai ales dacă sunt versiuni la prețuri accesibile, acestea sunt încă suplimentare. Deși un navigator GPS integrat are anumite avantaje, nu toată lumea este dispusă să plătească ceea ce solicită producătorul mașinii, care în funcție de marca și modelul mașinii, poate costa între 400 și 2.000 de euro.

Mulți șoferi, când au nevoie de ajutorul oferit de instrucțiunile unui GPS pentru a ajunge la o destinație, aleg să folosească o soluție detașabilă mai accesibilă: fie cumpără un navigator GPS portabil, cum ar fi TomTom, Garmin sau altele, sau se descurcă cu un aplicație de navigare pe telefon, cum ar fi Google Maps, Here sau Waze.

În momentul de față, obișnuiți să fim conectați peste tot datorită conexiunilor mobile de internet de mare viteză, un navigator GPS, care calculează pur și simplu o rută pentru a ajunge la destinație și ne oferă instrucțiuni vocale, nu mai are doar funcționalități simple. Diferite sisteme de navigație GPD inteligente pot fi deja găsite pe piață, iar acestea devin adevărați asistenți de conducere, care oferă informații utile șoferului. La început a fost limita maximă de viteză a secțiunii pe care o parcurgem, apoi locația radarelor fixe, condițiile de trafic în timp real, orice pericol sau incident care ar putea apărea pe drum, iar acum acesta poate avea mult mai multe funcții.

Vă puteți aștepta de la mult mai multe din partea unui sistem de nagivație GPS

În ceea ce privește funcția GPS, puteți opta între un dispozitiv portabil dedicat sau puteți porfita de propriul smartphone. Prima diferență este notabilă: în cazul primei obțiuni trebuie să achiziționați un dispozitiv nou.

Cum toată lumea are un smartphone acum, achiziționarea unui GPS poate să pară inutilă, însă are multiple beneficii. Un simplu GPS dedicat poate fi destul de ieftin. Desigur, puteți găsi variante mult mai scumpe, inteligente, care să vă permită să vă conectați la aplicații diverse, însă, dacă sunteți în căutarea unui simplu GPS, acesta nu ar trebui să fie costisitor. De asemenea, un GPS se montează în mașină în așa fel încât să nu blocheze vederea șoferului, dar să fie și ușor de urmărit de către acesta. Majoritatea modelelor de GPS vin cu astfel de suporturi.

Atunci când îți utilizezi smartphone-ul pe post de GPS pe aplicații precum Waze sau Google Maps nu îl mai poți utiliza pentru alte task-uri. Telefonul tău va fi ocupat cu aplicația pentru navigare, iar dacă aceasta este întreruptă de un apel sau o altă aplicație, ai putea rata instrucțiuni de navigație. De aceea, un GPS este o alternativă bună.

Am putea adăuga și faptul că un GPS are un ecran mai mare și mai ușor de citit. Informațiile sunt mult mai detaliate, iar GPS-ul este special gândit pentru a fi utilizat în mașină. Smartphone-urile variază ca și dimensiuni, dar sunt în general mici. De asemenea, GPS-ul nu are nevoie de internet pentru a funcționa și au o durată de viață a bateriei mult mai bună față de smartphone-uri. Aplicațiile de navigație îți pot goli bateria de la telefon destul de repede, în timp ce un GPS are o baterie mult mai bună și poate fi conectat foarte ușor la adaptorul mașinii.

În final, aceste aspecte contează mai mult sau mai puțin pentru fiecare persoană în parte. Este important ca înainte să achiziționați un GPS sau să luați orice fel de decizie să cântăriți opțiunile și să luați în considerare nevoile dumneavostră. Dacă nu călătoriți, poate utilizarea unui smartphone este în avantajul dumneavoastră, dar dacă călătoriți destul de des, un GPS este ideal. Cel mai bine este să vedeți modelele de sisteme de navigație GPS disponibile pe piață și să vă interesați despre ce oferă acestea. Poate unul dintre acelea se va potrivi cerințelor pe care le aveți și va fi alegerea ideală pentru mașina dumneavoastră.


Intră acum și în grupul de