Deputatul Eugen Bejinariu cere ministrului Transporturilor să finalizeze centura municipiului Rădăuți: CNAIR s-a împotmolit în 30 de metri de bretea care descarcă traficul de pe centură pe DN17A, Rădăuți-Dornești


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a solicitat ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, să dispună finalizarea lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Rădăuți pentru ca investiția de 20 de milioane de euro să nu fie irosită din cauza celor care au dat dovadă de crasă neglijență.

„În Municipiul Rădăuți s-a investit în trecut, optim și consistent în infrastructură astfel încât astăzi este singura localitate din țară care are șosea de centură inelară. S-au investit peste 20 de milioane de euro ca traficul greu să fie eliminat din oraș, ca circulația să fie fluidizată, ca parametrii economici ai localității și calitatea vieții rădăuțenilor să se îmbunătățească”, a spus Bejinariu.

El a menționat însă că aceste obiective și aspirații s-au împotmolit în cei 30 de metri de bretea care descarcă traficul de pe centură pe DN17A, Rădăuți-Dornești.

„Acești 30 de metri nu s-au finalizat anul trecut din cauza unei conducte de gaz ce trebuia mutată. Aceasta a fost ulterior mutată, după venirea iernii, dar constructorul (UMB) nu s-a mai întors, iar beneficiarul, CNAIR nu a întreprins nimic până în momentul de față”, a explicat deputatul sucevean.

El a spune că această stare de fapt este considerată de locuitorii municipiului Rădăuți drept „bătaie de joc” atât la adresa lor cât și în general un act de iresponsabilitate în raport cu gestionarea investițiile trecute, făcute cu multe eforturi.

În aceste condiții, Eugen Bejinariu cere ministrului să spună când a planificat CNAIR finalizarea lucrării de pe breteaua ce leagă centura Rădăuți de DN17A astfel încât să stopeze bătaia de joc la adresa oamenilor și la adresa investițiilor deja făcute.

„Ce măsuri veți dispune pentru tragerea la răspundere a celor care au dat dovadă de crasă neglijență si care prin inactivitate determină atât irosirea bugetului deja investit, pentru o lucrare incompletă și nefuncțională, cât și deteriorarea calității infrastructurii orașului”, a mai cerut Eugen Bejinariu.

El a cerut un răspuns cu celeritate răspuns la întrebări având în vedere că fiecare zi perpetuează calvarul oamenilor din oraș și nu în ultimul rând al autovehiculelor care tranzitează zona.


Intră acum și în grupul de