Noul președinte al USR PLUS Suceava, senatorul George Mîndruță, vrea să introducă disciplina organizațională și pragmatismul în filiala suceveană: Sunt un om al faptelor. Sunt un om care nu ezită să ia decizii atunci când trebuie să ia decizii


Intră acum și în grupul de

Noul președinte al organizației USR PLUS Suceava, senatorul George Mîndruță, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că alegerile din organizație s-au finalizat luni seara și a obținut 88 de voturi din cele 164 exprimate, iar contracandidatul său 75 de voturi, unul fiind anulat.

El a spus că trebuiau să fie în jur de 190 de delegați din județ și că numărul celor care au votat fost destul de mare, prezența la vot fiind foarte bună.

„Eu mă așteptam la un scor un pic mai strâns și datorită celor care au făcut niște cărți, însă diferența de 13 voturi, în contextul actual, este una destul de semnificativă care nu poate fi ignorată de nimeni”, a spus noul președinte al USR PLUS Suceava.

El a spus că a primit destule telefoane și mesaje de felicitare începând de aseară, de la colegi de partid dar și de la membri ai altor partide.

„Victoria de aseară e cu atât mai dulce cu cât am avut un grup mic de contestatari la Fălticeni. Am demonstrat că se poate face o campanie corectă, curată, profesionistă și să obțin un număr de voturi pentru conducerea filialei și fără voturile acelor așa-ziși colegi de la Fălticeni”, a spus Mîndruță.

El a recunoscut că deputatul Radu Ciornei, contracandidatul său,  pleca cu prima șansă pentru că fostul USR avea un număr mai mare de delegați, dar că a reușit să coalizeze în jurul meu un număr mare de voturi din ambele partide care formează USR PLUS.

„ Au ales omul, au ales experiența. Le mulțumesc și le rămân dator. Eu sunt mai pragmatic. Nu vorbesc foarte mult, atât cât trebuie. Prefer să ascult, consider că am mai mult de învățat atunci când ascult și interacționez cu oamenii decât atunci când vorbesc eu”, a spus președintele USR PLUS Suceava.

El a subliniat că este un om al faptelor și deciziilor.

„Sunt un om al faptelor. Sunt un om care nu ezită să ia decizii atunci când trebuie să ia decizii”,  a declarat senatorul George Mîndruță.

Noul președinte al organizației a spus că vor urma mai multe analize privind activitatea membrilor organizației.

„Niște analize trebuie făcute. Să faci o greșeală e omenește. Să persiști în greșeală e cu totul altceva. Au fost unii colegi care au avut unele poziționări în trecutul nu foarte îndepărtat, nu neapărat față de mine, ci față de alți colegi, total incorecte, care s-au relaționat într-un fel care nu ar trebui să existe într-o echipă. Acolo vor trebui făcute niște analize”, a explicat Mîndruță.

El a precizat că a fost vorba de atacuri, afirmații nefondate, deși nu erau ei implicați direct și au făcut-o din dorința de a se poziționa cumva, dar le-a transmis că trebuie să înțeleagă că un partid politic nu e un ONG și nicio multinațională.

„Primul lucru de la care trebuie să plecăm și trebuie să ne caracterizeze activitatea este disciplina. (…)E vorba de disciplină organizațională, respect pentru celălalt. Orice întrebări sunt bine-venite, orice tras de mânecă este normal, dar făcut în niște limite ale respectului, ale bunului-simț și respectului față de celălalt. Cine nu va înțelege asta nu va găsi un prieten și un colaborator în mine”, a spus Mîndruță.

Liderul USR PLUS Suceava a mai arătat că Biroul Județean al 21 de membri și șapte vicepreședinți.

Cei șapte vicepreședinți sunt primarul de Milișăuți, Vasile Cărare, primarul Ionel Andrișan, Teodor Matei-jurist, președintele filialei Câmpulung Moldovenesc, Cristina Piticari, președintele filialei Gura Humorului, Gelu Dupri, Radu Rey, fostul co-președinte al alianței și deputatul Radu Ciornei.

George Mîndruță consideră că prin prisma vicepreședinților este echilibrată reprezentarea, dar și din punct geografic.

„Fiecare va trebui să-și asume roluri foarte clare în noua construcție”, a spus Mîndruță care a recunoscut că anul trecut, fără experiență politică foarte mare, în partid s-a improvizat, dar că între timp lucrurile s-au schimbat și va trebui să fie profesionalizat.

El a mai spus că între membrii Biroului Județean se numără și prefectul Iulian Cimpoeșu și viceprimarul Sucevei Teodora Munteanu, care a intrat în structura județeană de conducere la balotaj.

„A fost victima unor jocuri de culise. A fost un vot împotrivă nu tocmai sincer și onest. I se pot reproșa lucruri, dar nu reaua intenție”, a spus liderul USR PLUS Suceava.

Totodată, el a anunțat că vor exista discuții cu aleșii locali ai partidului și că vor fi sprijiniți pentru a realiza promisiunile pe care le-au făcut în campania electorală.


Intră acum și în grupul de