Gheorghe Flutur identifică, de la Constanța, principalele probleme: Criza forței de muncă, scumpirea materialelor de construcții și birocrația. Guvernul va trebui să răspundă prompt și știu că sunt pregătiți pentru asta


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat luni seara la Constanța în cadrul Comitetului de Coordonare al PNL Constanța că știe că premierul Florin Cîțu pregătește un program de dezvoltare al comunităților locale și a arătat că principalele probleme sunt criza forței de muncă, scumpirea materialelor de construcții și birocrația.

Ca și în celelalte intervenții pe care le-a avut în ședințele PNL din țară, Gheorghe Flutur a spus că PNL să-și clarifice doctrinar câteva lucruri de urmat.

„Sunt adeptul câtorva lucrări mari care să lase o amprentă liberală României în perioada următoare”, a spus Flutur.

El a întărit îndemnul ca Guvernul PNL să realizeze legături rutiere rapide între provinciile istorice.

„Am spus-o și o repet de fiecare dată: Să trecem Carpații cu autostrăzi obligatoriu pentru că banii europeni sunt să legăm provinciile istorice între ele. Este datoria noastră, a liberalilor și avem ocazia și oportunitatea. Trebuie să avem înțelepciunea ca după acest congres să ieșim mai întăriți”, a spus Flutur.

El le-a transmis liberalilor că trebuie să aibă curajul să facă descentralizarea și reformă administrativă în favoarea oamenilor.

„Să avem curajul să susținem mai mult mediul privat, antreprenorii. Am fugit prea mult să ne punem bine cu toate categoriile de electorat, noi liberalii, și am plătit pentru asta. Cred că mediul privat așteaptă multe de la noi și ar trebui să le răspundem prompt”, a spus Flutur.

El a subliniat că va trebui ca PNL să apere identitatea națională a poporului român.

În ceea ce privește guvernarea Flutur a arătat că sunt mai multe probleme care la care Guvernul va trebui să răspundă prompt și știe că este pregătit pentru asta.

„Ce probleme avem? Criza forței de muncă, scumpirea materialelor de construcții, birocrație și nevoia de simplificare ca să absorbim mai repede și mai eficient fonduri europene.Sunt lucruri la care va trebui să răspundem prompt în perioada următoare”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a menționat că primarii, care sunt pioni de bază ai PNL, așteaptă de la Guvern proiecte concrete.

„Am văzut că premierul pregătește acest plan de dezvoltare pentru perioada următoare adresat comunităților locale, primăriilor și îmi pun mare speranță în acest lucru”, a spus Flutur.

El le-a cerut liberalilor constănțeni înțelepciune ca după 25 septembrie PNL să iasă întârit și să aibă un președinte de partid care să fie prim ministru care să aibă mai multă legitimitate în negocierile dintr-o coaliție.


Intră acum și în grupul de