Eugen Bejinariu: Românii au constatat că „oamenii noi” din politică sunt niște impostori. Cei care se prezentau ca apostoli ai moralei neîntinate sunt, în fapt, niște ipocriți cu tupeu, ne coboară pe toți, ca societate, în prăpastia lipsei de speranță


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu susține într-o declarație de presă că, la mai puțin de un an de la alegerile parlamentare, încrederea în partidele aflate acum la putere s-a prăbușit chiar și în ochii celor care le-au votat și că „oamenii noi” s-au dovedit a fi niște impostori.

„Știm și fără ajutorul sociologilor că oamenii sunt nemulțumiți, că traiul lor e mai rău și că iluziile unora legate de performanța guvernării de dreapta/stânga PNL-PLUSR s-au transformat în frustrări. Nu era nevoie de sondaje ca să știm ca oamenii apreciază mai mult PSD și își aduc aminte de faptul că noi conduceam mult mai eficient țara”, a declarat Bejinariu.

El spune că nu e nevoie neapărat de radiografii ale sondajelor de opinie care să constate că partidele de la putere se prăbușesc chiar și în ochii celor care le-au votat.

„Noi, PSD-iștii am fost totdeauna ancorați în realitatea vieții de zi cu zi, am păstrat totdeauna legătura autentică și solidă cu oamenii, ne-am preocupat și ocupat neobosit de aspecte concrete ale traiului lor. Incompetența celor care administrează astăzi țara, trufia lor, felul arogant și sfidător în care se comportă, gafele, minciunile, lipsa lor de școală, viciile și infracțiunile care le însoțesc biografiile i-au dezvăluit pe „oamenii noi” din politică a fi, de fapt, niște impostori”, a arătat deputatul sucevean.

Eugen Bejinariu subliniază că cei din PSD nu au mimat niciodată că ar fi niște îngeri imaculați și că s-au prezentat în fața oamenilor firesc, asumat, fără să-și cosmetizeze biografiile, fără să demonizeze adversarii politici, fără manifestări radicale sau extremiste, cu accent pe competență, așa cum PSD a demonstrat mereu că are.

„Noi am încercat să dovedim de fiecare dată că avem calități care sunt mai importante pentru oameni decât defectele manifestate ocazional și alegerile ne-au dat totdeauna dreptate. Ne dau dreptate și acum sondajele de opinie”, a adăugat parlamentarul sucevean.

Eugen Bejinariu mai arată că la mai puțin de un an de la alegeri chiar mai mulți oameni decât au votat atunci PSD își doresc revenirea PSD la putere.

„Dezamăgirea față de cei care conduc astăzi s-a transformat în nemulțumire cronică. Îngerii imaculați nu trăiesc printre oameni și nu există nimeni care să dețină monopolul moralei, al eticii sau al integrității. Revelația că cei care se prezentau ca apostoli ai moralei neîntinate sunt, în fapt, niște ipocriți cu tupeu, ne coboară pe toți, ca societate, în prăpastia lipsei de speranță. Penalii puterii care au scandat ani de-a rândul „fără penali” sunt exemple odioase ale imposturii. Cum să promiți populației performanță când numești în funcții de răspundere oameni fără școală și fără priceperi? Cum să ridici ștacheta moralei când oamenii de la vârf au un trecut găunos, dosare penale și prăpăstii în biografii? Cum să conduci asumat țara când singura semnătură a unor miniștri este aceea de a-și delega semnătura unor marionete din planul doi, care să-si asume pentru ei decizii corupte? Cum să iei măsuri legate de traiul a 99% din români, când tu știi, descrii și îți pasa doar de soarta celor 1% din oameni care au salarii de 3000 de euro?”, a întrebat deputatul social-democrat.

El menționează că actualii guvernanți au mimat ca sunt „oamenii noi” ai politicii, că sunt icoane de moralitate, iar prăbușirea lor este cu atât mai zgomotoasă cu cât vine mai de sus, de unde și-au cocoțat imaginea falsă.

„Ați pozat în știutori, competenți și destoinici, iar lucrurile arată cu atât mai dezastruos cu cât n-aveți habar de problemele reale ale românilor și vă ocupați doar de subiectele meschine de pe agenda personală. Vorba premierului: n-ar fi reușit niciodată PSD-ul să vă prezinte oamenilor la adevărata voastră valoare așa cum reușiți să vă dezvăluiți voi înșivă, unii pe ceilalți și fiecare pe sine!”, a conchis Eugen Bejinariu.


Intră acum și în grupul de