FOTO // Pompierii suceveni au salvat două locuințe și mai multe anexe gospodărești amenințate de incendii izbucnite la Costișa și Podeni


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de marți, 17 august, la două gospodării din județul Suceava au izbucnit incendii, respectiv în localitățile Costișa și Podeni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Lt. Alin Găleată, incendiul din Costișa a fost anunțat la ora 10:43, pompierii intervenind cu patru autospeciale de stingere.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la mai mulți baloți de paie, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.

Incendiul a fost lichidat la ora 12:05, dar până atunci au ars circa 200 de baloți de paie și aproximativ un metru cub de lemn pentru construcții.

În același timp, pompierii au salvat casa de locuit și anexele din gospodărie, cu bunurile aferente.

Alin Găleată a precizat că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor purtate de vânt și căzute pe materiale combustibile. La rândul său, scânteile ar fi provenit de la o sobă fără acumulare de căldură folosită, în general, pentru încălzirea hranei animalelor.

Incendiul din Podeni a fost anunțat la ora 18:47. Datorită intervenției pompierilor cu două autospeciale, flăcările au fost stinse la ora 20:21.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperișul casei și cel al unei bucătării de vară, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.

Până la urmă, flăcările au distrus acoperișul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, acoperișul bucătăriei de vară, pe 30 de metri pătrați, și bunuri casnice. Pompierii au salvat restul clădirii de locuit, cu bunurile aferente.

Cauza probabilă de izbucnire a acestui incendiului a fost, potrivit lui Alin Găleată, jar sau scântei provenite din coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.


Intră acum și în grupul de